Mielipide | Suunnitellaanko Ratatien ylikulkusiltaa ja samalla ratikkaa ohittamalla kuntalaiset ja valtuutetut?

Miten ylipäänsä on mahdollista, että suunnitellaan ”suunnittelemattomia” ja budjetoimattomia kohteita? kirjoittaja kysyy.

Vantaan Sanomissa oli ”Männistönpolun asukkaan” mielipidekirjoitus, joka käsitteli Ratatien yli Männistönpolun ja Dixin välille rakennettavaa ylikulkusiltaa.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajana ihmettelin asiaa, kun en muistanut käsitelleeni moista hanketta lautakunnassa enkä ollut nähnyt sitä edes suunniteltavissa asioissa budjetoituna rahana.

Vantaan kaupungininsinööri Henry Westliniltä sain vahvistuksen, ettei sen suunnittelua ole käsitelty missään lautakunnan kokouksessa. Suunnitteluun ja rakentamiseen ei ole myöskään budjetoitu mitään.

Sillasta tulee kuulemma kallis ja siitä päättäminen tulee syksyllä lautakuntaan.

Mietinpä vain sitä, mistä ovat poissa ne varat, jotka käytettiin muun muassa 15.–17. kesäkuuta monen henkilön ja koneen voimin tehtyyn siltatutkimukseen.

Miten ylipäänsä on mahdollista, että suunnitellaan ”suunnittelemattomia” ja budjetoimattomia kohteita? Samaan aikaan useat hankkeet roikkuvat jopa vuosikymmenet hoitamatta, kun niihin ei ole osoittaa edes suunnittelurahoja.

Suunnittelemattomien ja budjetoimattomien kohteiden edistäminen virkamiesten kesken sopimalla on siis varmuudella jostain muusta kohteesta pois.

Vahva epäily on ilmassa jo ennestään, rakennetaanko ja suunnitellaanko näin ohi kuntalaisten ja vaaleilla valittujen valtuutettujen myös kallista ratikkahanketta?

Paula Lehmuskallio, kaupunginvaltuutettu (myös kaudella 21–25), teknisen lautakunnan pj. (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut