Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Havukosken turvallisuus on heikentynyt nopeasti: "Näemme avointa päihteidenkäyttöä ja täysin häpeilemätöntä huumekauppaa"

Kirjoittaja on huolestunut Havukosken turvallisuudesta.

Vain ani harva enää uskaltautuu Vantaan Havukoskella ääneen mainitsemaan tai keskustelemaan nopeasti heikentyneestä, paikallisesta turvallisuustilanteesta. Muutaman vuoden ajan yhä enemmän olemme saaneet todistaa jengien aktivoitumista ja väkivaltaisuuksia.

Eteläisen Rastitien Alepan ympäristö etenkin on muuttunut hyvin levottomaksi. Päivittäin näemme avointa päihteidenkäyttöä ihmisten parvekkeiden alla, täysin häpeilemätöntä ja pelkäämätöntä huumekauppaa, heidän keskinäisiä joukkotappeluita, pahoinpitelyjä, käsiaseen vilauttelua sekä viimeisintä: alakouluikäisten jahtaamista vöillä parkkipaikkojen läpi hakkaamistarkoituksessa.

Liki aina nämä jengit liikkuvat autoryhmittäin, ikäluokkien ollessa kutakuinkin 11–25 vuotta. On alkanut vahvasti näyttää siltä, ettemme enää voi puhua vain toisen sukupolven ongelmista, vaan käsissämme saattaa hyvinkin olla jo kolmas sukupolvi näin käyttäytyvää elämäntapavalitsijaa.

Kammottavaa tilanteessa on myös se, että jos jotkin silminnäkijät sattuvatkin soittamaan virkavaltaa paikalle, eivät poliisit aina edes välttämättä tule. Resurssipula on ilmeinen.

Kuinka pitkään näin epävakaan tilanteen annetaan jatkua? Ihan tosissammeko odotamme kärjistymistä? Me Havukosken asukkaat jo tiedämme tilanteen kärjistyneen siihen pisteeseen, että moni on muuttanut pois tai harkitsee muuttoa.

Anja Evans