Mielipide: Mitä Vantaan uimavesille on tapahtunut?

Kuusijärven uimarannan uimavesi on ollut hyvä tänä kesänä. Armi Suojanen

Kirjoittaja perää viranomaisilta ja päättäjiltä toimia, jotta vedet pysyvät uimakelpoisina. Pelkästä testaamisesta ei ole apua.

Vantaalla on tunnetusti vähän vesialueita. Ja nyt näistäkin lukuisien uimarantojen vedet ovat uimakelvottomia.

Leppäkorven uimarannan vedenlaatu oli 29. kesäkuuta vesinäytetuloksissa huono kohonneiden enterokokkibakteerien vuoksi. Keravanjoen virtaavan veden äärellä olevien Matarin, Nikinmäen ja Havukosken uimarannoilla vesi on aiemmin ollut hyvälaatuista, mutta nyt kuluvana ja edellisenä kesänä niissäkin on todettu kohonneita escherichiacoli- ja enterokokkibakteerimääriä.

Kuusijärven uimaranta on ollut ainoa Itä-Vantaan ranta, jossa vedenlaatu on toistaiseksi ollut tänä kesänä hyvä, mutta ranta on tuttuun tapaan tungokseen asti täynnä uimareita ja auringonpalvojia.

Vantaan ympäristökeskus tarkastaa tehostetusti Keravanjoen varrella olivia uimavesiä tänä kesänä, mutta mitä se tekee tilanteen parantamiseksi? Mitä uudet valtuutettumme tekevät, jotta vantaalaisilla olisi lähirantoja, joissa uida? Pelkkä testaaminen ei tee vedestä uintikelpoista.

On sietämätöntä, että Vantaalta täytyy lähteä muihin kuntiin uimarannoille, koska omien rantojen vesien annetaan ”pilaantua”.

Ei vettä, rantaa rakkaampaa

Lue myös: Vantaa tarkkailee uimavesien laatua vaadittua paremmin – Uudet suositukset tulevat loppuviikosta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut