Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tikkurilan väritehtaan aluetta ei saa rakentaa liian tiiviiksi

Kirjoittaja toivoo, että arvokasta aluetta suunnitellaan huolella luonto ja asukkaat huomioiden.

Tikkurilan väritehtaan alueesta järjestetään kansainvälinen kutsukilpailu (VS 3.–4.10.2020). Alue on varsin laaja, noin 40 hehtaaria ja tulee osaltaan muodostamaan uuden ja hyvin tärkeän kaupunkiosan. Tämä on varmaan yksi tärkeimmistä alueista joita aikanaan tullaan rakentamaan Tikkurilan ympäristöön.

Tällä alueella, joka rajoittuu Keravanjoen rantaan, on historian havinaa. Alueella sijaitsee tällä hetkellä muun muassa kartano puistoalueineen.

Toivon, että tätä aluetta rakennetaan joskus tulevaisuudessa sillä antaumuksella, taidolla ja kunnioituksella, jota tämä alue vaatii. Luonto ja asukkaiden viihtyvyys tulee entistä enemmän huomioida aluetta suunniteltaessa.

On suuri houkutus rakentaa alue liian tiiviiksi ja hyödyntää Tikkurilan olemassa olevat ja alati lisääntyvät palvelut ja erinomaiset liikenneyhteydet. Näin ei saa kuitenkaan käydä.

Nyt eletään vasta suunnitteluvaihetta, mutta sen jälkeen siirrytään tulevien asemakaavamuutosten suunnitteluun. Tärkeää olisi jo tässä vaiheessa tuoda esiin meidän asukkaiden toiveet siitä, minkälaiseksi me haluaisimme alueen muodostuvan.

Vantaalla on mahdollisuus tehdä ja toteuttaa alue, josta me kaikki voimme olla ylpeitä ja jota kauempaakin tullaan ihastelemaan.

Ahneus liialliseen rakentamiseen ei kuulu tähän alueeseen, vaan enemmän vapaata luontoa ja vehreyttä, jossa meidän kaikkien on helppo olla ja elää, ja josta jälkipolvetkin pääsevät nauttimaan.

Keijo Mäntyharju