Mielipide: Postin palvelujen siirto Martinlaaksosta syrjäiselle huoltoasemalle ihmetyttää

Muutama vuosi sitten lakkautettiin Myyrmannin posti, nyt on Martinlaakson noutopisteen vuoro. Arkisto/Armi Suojanen

Kalevi Aaltonen

Saamani julkisen tiedotteen mukaan Postin noutopiste Martinlaaksossa suljetaan ja Postin palvelut siirretään viiden kilometrin päähän Rajatorpan huoltoasemalle.

Hyvää asia on, että Postin palvelut säilyvät Vantaalla eikä niiden perässä tarvitse tulevaisuudessa matkustaa Helsinkiin tai Espooseen. Olen aina ajatellut, että Posti haluaa palvella asiakkaitaan vilkkaissa liikekeskuksissa lähellä kaupunkilaisten koteja. Palvelujen siirto Martinlaakson ja Myyrmäen ostoskeskuksista syrjäiselle huoltoasemalle ihmetyttää.

Omalla autolla edestakainen matka Martinlaaksosta Postin palvelupisteelle Rajatorppaan sujunee melko joutuisasti alle puolessa tunnissa mutta kävellen, pyöräillen tai julkisella liikenteellä Rajatorpan huoltamo on Martinlaaksosta katsottuna kaukana ja vaivalloisen yli tunnin kestävän bussi- ja junaseikkailun päässä.

Olen vuosien saatossa, Postin palveluiden jatkuvan alasajon siivittämänä, siirtynyt vähitellen käyttämään Postin ohella edullisten kuljetusliikkeiden verkkopalveluita ja pakettiautomaatteja. Martinlaaksossa asuu myös paljon iäkkäitä henkilöitä, joille tietokoneen käyttö postipalveluissa on hankalaa, pelottavaa ja usein laite- ja ohjelmistoteknisesti lähes mahdotonta. Samoin liikuntarajoitteisten martinlaaksolaisten on todella vaikeaa matkustaa kilometrien päähän Postin palvelupisteeseen.

Vaikka henkilökohtaisesti selviän ilman pahoja kolhuja Postin palveluiden lopettamisesta Martinlaaksossa, niin toivon, että ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset asukkaat otettaisiin paremmin huomioon Postin palveluja kehitettäessä.

Toivon, että Martinlaakson postipalvelujen siirrolle Rajatorpan huoltoasemalle on tarjolla meille asukkaille parempi vaihtoehto. Uskon ja luotan, että tulevaisuudessakin meidän martinlaaksolaisten on mahdollista henkilökohtaisesti asioida lähellä kotejamme olevassa Postin Martinlaakson palvelupisteessä.

Kalevi Aaltonen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut