Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tyhjä rakennus houkuttelee asiattomia

Vaaralassa yli 50 vuotta toiminut huoltoasema tuli tiensä päähän, kun alueen pohjavedestä löytyi polttoaineperäisiä haitta-aineita. Viranomaiset arvioivat, että haitta-aineet saattoivat olla peräisin pohjavesialueella sijaitsevalta Vaaralan Shelliltä, Hakunilantien ja Kuussillantien risteyksestä.

Vantaan kaupunki ei enää viime syksynä myöntänyt huoltoasemalle uutta ympäristölupaa, vaan vaati toiminnan lopettamista tämän vuoden kevääseen mennessä. Epäilys oli, että pohjavesi voisi pilaantua. Huoltoaseman ympäristöluvan eväämisellä oli siis perusteltu syy.

Huoltoasematoiminnasta vastaava ja kiinteistön omistaja ST1 sulki Shellin keväällä. Polttoainesäiliöt on viety pois ja tontti on tyhjä lukuun ottamatta huoltoasemarakennusta ja joitain varastoja.

Autio piha ei ole kaunistus lähistön asukkaille. Vielä vähemmän hivelee silmää se, että paikkoja on ryhdytty rikkomaan ja sotkemaan. Se muuttaa paikan epäsiistiksi tahraksi katukuvassa.

Taidolla tehdyt graffitit eivät ole töhryjä, vaan tuovat väriä harmaisiin seiniin. Kaiken irtoavan heitteleminen sinne tänne ja rakennuksessa hilluminen on tuomittavaa.

Lähistöllä asuvat kokevat turvattomuutta, kun naapurissa hulinoidaan. Metelöinti kantautuu kauas eikä ryyppy- ja huumeporukoiden kokoontuminen lähistölle ilahduta varsinkaan lapsiperheitä.

ST1:n kiinteistöpäällikkö Mari Passoja-Juola sanoo haastattelussamme, että yhtiö suunnittelee huoltoasematontin myyntiä tai kehittämistä jollain tavalla. Huonokuntoinen rakennus todennäköisesti puretaan.

Tontin tekee mielenkiintoiseksi se, että jos Vantaan ratikka rakennetaan, sen reitti kulkee entisen huoltoaseman ohitse. Pysäkkikin on suunniteltu aivan tontin läheisyyteen.

Armi Suojanen

toimittaja