Pääkirjoitus: Muutoksessa riittää lähivuosina ihmeteltävää

Tikkurilan viimeisin hyväksytty kaavarunko on vuodelta 2015. Vaikka alueen kehittämistä ohjaavan ja suuria linjoja piirtävän kaavarungon laatimisesta on vasta kuutisen vuotta, se on jo jäänyt kehityksen jalkoihin. Tikkurilaan kohdistunut rakentamispaine on ollut viime vuosina vielä arvioituakin suurempi, sanoo Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine.

Tikkurilassa tapahtunut suuri myllerrys otetaan huomioon uudessa kaavarungossa, jonka luonnos on valmistunut. Luonnos löytyy Vantaan kaupungin verkkosivuilta ja kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan asettaa sen kuntalaisten nähtäville.

Kaavarunko antaa suuntaa alueen kehittämiselle, mutta suunnitelmat eivät ole kiveen hakattuja.

Tikkurilassa omat ehtonsa alueen kehittämiseen tuo se, että maa on monin paikoin yksityisessä omistuksessa. Tikkurila-täkin jokainen tilkku on käsiteltävä omana kokonaisuutenaan.

Tikkurilan tulevaisuudesta kertova kaavarunko on kiinnostava asiakirja. Sitä voi tarkastella kokonaisuutena tai vaihtoehtoisesti voi kiinnittää huomionsa vaikkapa siihen, mitä kuvat ja teksti kertovat liikenteeseen tai viheralueisiin liittyvistä suunnitelmista.

Kiinnostavia ovat myös kaavarungon maininnat rakennuksista. Jo suojeltujen rakennusten lisäksi siinä tarkastellaan uusia kohteita, joiden säilyttäminen voisi tulla kyseeseen niiden historiallisen arvon vuoksi.

Kaavarunkoluonnos 2020 viestii, että Tikkurilasta halutaan kaupunginosa, jossa on kivijalkamyymälöitä, tapahtumia, työpaikkoja, vehreyttä ja monenlaista asumista: koteja tornitaloissa ja pientalokeskittymissä. Mikäli tavoitteeseen päästään edes osittain, kaupunkikuva muuttuu merkittävästi.

Tikkurilan lisäksi erityisen voimakkaasti muuttuvia alueita ovat Aviapolis sekä Martinlaakso-Myyrmäki. Kaupunkiympäristön kehittymistä mielellään tarkastelevalle riittää varmasti Vantaalla lähivuosina ihmeteltävää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut