Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Asukaspysäköintiä ei saa Tikkurilassa unohtaa

Kirjoittaja muistuttaa, että osa Tikkurilankin asukkaista tarvitsee ehdottamasti auton ja sille parkkipaikan.

Vantaan päättäjät ja virkamiehet ovat ilmeisesti päättäneet, että kaupungin kuralla oleva talous voidaan korjata Tikkurilan asukkaiden maksamilla pysäköintivirhemaksuilla.

Tikkurilassa ei yksinkertaisesti ole pysäköintipaikkaa keskustassa asuvalle. Jos työpaikkasi ei sijaitsekaan loistavien liikenneyhteyksien päässä tai jopa tarvitset auton työsi suorittamista varten, olet pulassa.

Auton renkaita kuvaillaan ja tuulilasiin laitetaan pysäköintivirhemaksuja paikallaan olevasta kiekosta huolimatta. Tämä on melko naurettavaa, mutta ei oikeasti naurata, jos itse olet maksavana osapuolena.

Moinen haitta on muodostunut lähes ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi Tikkurilassa asumiselle ainakin omalla kohdallani. Mitä teen sitten, kun pysäköinti muuttuu maksulliseksi ja on mahdollista vain enintään kaksi tuntia kerrallaan?

Vantaan liikennesuunnittelusta on kyllä kerrottu, että kadun varret eivät ole tarkoitettu asukaspysäköintiin, vaan asiointipysäköintiin. Kukaan ei osaa kertoa, mihin asukas voi pysäköidä. Omassa korttelissani ei ole mitään asioitavaa, on vain pelkkiä asuntoja.

Eivätkö päättäjät ja virkamiehet ymmärrä, että Vantaalle tarvitaan asukaspysäköinti Helsingin malliin? Päättäjien tavoite leppoisasti päivät pitkät asuinalueellamme käyskentelevistä asukkaista on kyllä piakkoin täyttymässä. Muut joutuvat myymään kotinsa ja häipymään autoineen toisaalle.

Toivoisin uusille päättäjille viisautta tutustua todelliseen tilanteeseen ja viisautta tehdä päätöksiä vantaalaisten veronmaksajiensa hyväksi.

Pirkko pakettiautoilija