Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Koulunaloituksesta tuli kaaos, sillä väistötilat ovat keskeneräiset – tilat ovat rakenteilla, piha alkutekijöissään

Väistötilarakennus on keskeneräinen, vaikka lukukausi alkoi jo, ihmettelee kirjoittaja.

Jokiniemen koulun oppilaiden opiskelu väistötiloissa alkoi keskiviikkona. Koulun aloitus oli kaaos, mutta ei sellainen kuin ajattelin.

En mennyt kadunvarteen katselemaan oppilaiden kokoontumista jalkakäytävälle, joten en tiedä, oliko Lummetien varsi täynnä oppilaiden vanhempien autoja.

Koulurakennus on vielä rakenteilla, piha-alue on alkutekijöissä ja kaikki liikennöinti on mahdotonta, koska työmaa on kesken.

Oppilaiden turvallisuus vaarannettiin, koska työmaalla tehtiin töitä. Sinne ajettiin maa-ainesta kasettirekalla, työkoneilla tehtiin töitä ja juuri koulun alkamispäivälle oli tilattu koulun työmaalta kaadettujen puunrunkojen nouto.

Runkoja lastaavan rekan ollessa jalkakäytävällä oppilaat ohjattiin karheikkoa pitkin päiväkodin aidan ja runkokasan välistä. Kypärät olisi pitänyt olla kaikilla päässä alusta asti ja varsinkin, kun menivät kouluun, joka on työmaa-aluetta.

Puut kaadettiin jo huhti-toukokuussa eli aikaa olisi ollut kolmisen kuukautta kuljettaa puiden rungot pois.

Jotain olisi voitu tehdä toisin ensimmäisen koulupäivän kohdalla. Onnea ja kärsivällisyyttä oppilaille opintoihin ja opettajille opetukseen. Alku meni ainakin penkin alle.

Lummetien varren asukas