Mielipide: Luonnonniityt tarjoaisivat vielä ravintoa ja suojaa eläimille – Miksi niittyjen niitot kaupungin alueilla oli tehtävä jo elokuun alkopuoliskolla?

Muun muassa tiklit löytävät luonnonniityiltä loppukesästä syötävää. Niille maistuvat esimerkiksi ohdakkeiden ja takiaisten siemenet. Arkisto/Mika Asikainen

Kirjoittaja toivoo, että Vantaan kaupunki myöhentäisi niittyjen niittämistä.

Vantaalla on hienoja ja kasvilajistoltaan monipuolisia luonnonniittyjä, kuten esimerkiksi Kaivokselan alueella. Luonnonniityn kasvisto on niitetty yleensä kerran vuodessa.

Vantaan kaupungin traktorit niittivät kaikki niityt hyvin aikaisessa vaiheessa eli 11. elokuuta. Niiton olisi ehtinyt hyvin tekemään vaikkapa syyskuun alussa.

Niityillä parveili runsaasti siemensyöjälintuja kuten värikkäitä tiklejä. Tiklit pitävät etenkin ohdakkeen ja takiaisen siemenistä, ja niille sopivia ympäristöjä on maassamme melko vähän.

Nyt luonnonniityt ovat hiljentyneet pikkulinnuista, kun kaikki kasvit pistettiin nurin. Pikkulintujen olisi tärkeää saada tankattua ravintoa ennen muuttomatkaa.

Samoin pölyttäjähyönteisten lentoaika jatkuu, ja niillekin olisi vielä ollut kukintoja tarjolla. Niitty tarjoaa myös eläinten poikasille suojaa.

Vantaan kaupungille olisi nyt siis pyyntö, että ensi vuonna niitto tehtäisiin vasta muutamaa viikkoa myöhemmin.

Eläinten puolesta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut