Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kaivokselan koulun uusi paviljonki on helmi, joka yhdessä tyylikkäästi maisemoidun ympäristön kanssa muodostaa harmonisen kokonaisuuden

Kaivokselan koulun uusi, moderni paviljonki puretun Luolapolku 4:n rakennuksen paikalle valmistui puolessatoista kuukaudessa. Se sai sekä pihalleen että sisälleen ensimmäiset oppilaat koulujen syyslukukauden alkaessa.

Rakennus sijautuu paikalleen vehreään ympäristöönsä oikein hyvin. Kokonaisuus tyylikkäästi maisemoitune ympäristöineen on arkkitehtonisesti harmoninen. Se on silmää miellyttävä, kaivoskylän luoteiskulman helmi ja komistus.

Olen ymmärtänyt, että sen suunnitteli töitä johtanut nuori rakennusinsinööri, joka lähtee suorittamaan maisteriopintojaan Tampereen yliopistoon valmistuakseen diplomi-insinööriksi. Hyvillä mielin, lämpimin sydämin voi toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä.

Vanhan Luolapolku 4:n kunniakas perinne jatkuu perjantaina 22.9.1995 kello 13 pihan itäreunalle istuttamassani Taisto-tammessa. Se tarkkailee pihan uljaana suojeluspuuna, suuriruhtinaana, kun Luoliksella alkaa nyt uusi elämä.

Eino Kaikkonen, Kaivoksela

Täsmennys

Koska olen saanut yksityiskohtaista, tarkennettua tietoa Kaivokselan koulun uudesta paviljongista julkaistun mielipidekirjoitukseni (VS18.8.) jälkeen, haluan oikaista kirjoitustani. Rakennus ja sen ympäristö ovat kahden arkkitehdin suunnittelemat, eivät yhden. Moduulit ja työnjohto alan ammattilaisten. Tiedot eivät muuta omaa, myönteistä arviotani paviljongista eivätkä sen ympäristön arkkitehtonisesta harmoniasta. Ne vahvistavat näkemystäni. Rakennus ympäristöineen on kaivoskylän luoteiskulman helmi.

EK Täsmennys lisätty 27.8.2021 klo 13