Mielipide: Uusi valtuusto tarvitsee selkeät pelisäännöt – oman edun tavoittelut ja valtapelit aiheuttavat kunnille vakavia maine- ja talousriskejä

Kirjoittaja toivoo toisia kunnioittavaa ja ratkaisukeskeistä työskentelyä uudelta kaupunginvaltuustolta. Arkisto/Päivi Tuovinen

Kirjoittaja toivoo, että uuden valtuuston työ sujuisi keskinäisen kunnioituksen pelisäännöin ja ratkaisukeskeisesti.

Arvoisat uudet kunnanvaltuutetut.

Meistä jokainen asuu jossain kunnassa, joten kuntien menestyminen on iso kansallinen kysymys. Uudet valtuustot ovat aloittaneet työnsä vaikeassa toimintaympäristössä.

Monissa kunnissa aiemmin nähdyt oman edun tavoittelut ja valtapelit aiheuttavat kunnille vakavia maine- ja talousriskejä. Onkin tärkeää, että uusilla valtuustoilla on selkeät, yhdessä laaditut ”pelisäännöt”, joiden avulla valtuustotyö on toisia kunnioittavaa, diversiteettiä arvostavaa ja ratkaisukeskeistä.

Kun valtuustolla on jaetut pelisäännöt, on valtuustotyö johdonmukaisempaa, mukavampaa ja tehokkaampaa. Asioista tiedottaminen on helpompaa ja valtuustotyötä kohtaava luottamus tukee koko kunnan mainetta ja elinvoimaisuutta.

Kannustan puheenjohtajia varmistamaan oman valtuustonsa osalta pelisääntöjen luomisen osallistavasti. Nykyteknologialla se onnistuu muutamassa tunnissa demokraattisesti ja koronaturvallisesti.

Nyt on etsikkoaika osoittaa, että keväällä annetut äänet ohjautuivat oikeisiin osoitteisiin.

Jukka Saksi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut