Mielipide: Hirvittää sairastua Vantaalla – lääkkeiden uusinta ja hoitoseuranta pitkäaikaissaurauksissa tuntuvat olevan kiven takana

Kirjoittajan mielestä terveysasemapalvelut toimivat pitkäaikaissairautta sairastavien kohdalla huonosti.

Minkäänlaista pitkäaikaissairauksien seurantaa tai hoitoa ei ole saanut vuosiin. Kun erikoissairaanhoidon potilaat siirretään terveysaseman armoille, kaikenlainen hoito ja seuranta loppuvat siihen. Päivystykseen ei pääse, ellei ole hengestä kyse.

Reseptit on aiemmin saanut uusittua kanta.fi-sivuston kautta, vaan ei enää onnistu sekään. Tulee reilun viikon odottelun jälkeen tekstiviesti, ettei reseptiä ole uusittu, ota yhteys terveydenhuoltoon. No ottaisin, jos se jotenkin onnistuisi.

Hirvittää, jos Vantaalla sairastuu vakavasti. Ymmärrän, ettei hoitajia eikä lääkäreitä ole. Onko joku valmis myöntämään, että esimerkiksi työajan pidentäminen pakollisilla ruokatauoilla aiheutti henkilöstön irtisanoutumisia?

Kenen vastuulla on pitkäaikaissairauksien hoito tai erikoissairaanhoidon määräämien lääkkeiden uusinta? Tai muutenkaan lääkehoidon seuranta? Jäljellä oleva henkilöstö varmasti tekee parhaansa, mutta voiko oikeasti ihmiset vain jättää hoitamatta käsiä levitellen?

Turhautunut asukas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut