Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Vuokra-asuntoa etsivän kannattaa olla tarkkana – lupaus savuttomasta talosta voi olla kaukana totuudesta

Kirjoittajat opastavat savuttomaan vuokra-asuntoon haluavia käymään paikan päällä katsomassa, minne talon tupakkapaikka mahdollisesti on sijoitettu.

Hakiessamme vuokra-asuntoa ilmoituksessa kerrottiin, että kyseessä on täysin savuton kerrostalo. Kun olimme muuttaneet uuteen kotiimme, huomasimme, että todellisuus olikin ihan muuta.

Asumme 6. kerroksessa, ja parvekkeella ei saa tupakoida. Talon tupakkapaikka on kuitenkin laitettu juuri parvekkeiden alle, ja kun kaikki ikkunat ovat sinne suuntaan, niin tupakansavu tulee asunnon parvekkeelle ja ikkunoista sisään ympäri vuorokauden.

Tupakoitsijat eivät käytä heille määrättyä tupakkapaikkaa, vaan he ovat siirtäneet pihan tuolit ja pöydät vielä lähemmäksi parvekkeita. Asunnon tuulettaminen on lähes mahdotonta, koska aamusta yöhön siellä ollaan yksin tai porukalla tupakoimassa syömisen, auringon ottamisen ja töiden tekemisen ohella.

Olemme yrittäneet saada apua isännöitsijältä, mutta asialle ei ole tehty mitään.

Seuraavan kerran, kun näet asuntoilmoituksessa sanat ”savuton talo”, niin käy katsomassa paikan päällä, mihin talon tupakkapaikka on laitettu ja katso mihin suuntaan asuntosi ikkunat ja parveke aukeavat.

Tahtomattamme passiivisia tupakoitsijoita