Mielipide: Poliisin määrärahoista pidettävä huoli – alimitoitus uhkaa perusturvallisuutta niin Vantaalla kuin muuallakin

KIrjoittajan mielestä vetovoimaisella ja kasvavalla Vantaalla ei ole varaa menettää yhdenkään poliisipartion tai poliisin nuorisotyöntekijän panosta.

Tämän hetkisen talousarvioesityksen mukaan poliisin määrärahat uhkaavat jäädä luvattoman vajaiksi. Valtakunnallisesti tarve olisi 35 miljoonalle eurolle, jotta edes nykytaso säilyisi, kertoo sisäministeriö.

Nykytasolle kuitenkaan ei voi antaa kovin hääppöistä kouluarvosanaa edes tällaisenaan. Vuosittain poliisin hälytysajoja jää ajamatta 100 000 kappaletta ja se on koettu myös Vantaalla katulevottomuuksien lisääntymisenä.

Rakkaan kuntamme ollessa vetovoimainen ja tulevaisuudennäkymien pysyessä kasvun osalta vakaana, ei meillä ole varaa menettää yhden ainuttakaan partiota tai poliisin nuorisotyöntekijää. Päinvastoin, heitä tarvitaan lisää.

Yhteisöä myös huolettaa kyseisen ammattikunnan ylityöllistyminen, ikuinen venyminen, turhautuminen, väsyminen – ja lopulta työn vaihtaminen muihin hommiin. Tämä on skenaario, jossa todella olisimme liemessä.

Perusturvallisuus on jokaisen kohdalla uhattuna ja tämä on kestämätöntä. Näin ei voi mennä.

Anja Evans

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut