Pääkirjoitus Elämyspuistot ja muut uudet hankkeet tuovat Vantaalle elinvoimaa – uuden ja vanhan voi sovittaa yhteen

Vantaalle on lähivuosina tulossa kaksi merkittävää kaupunkikuvaa piristävää ja elinvoimaa tuovaa hanketta, jos suunnitelmat toteutuvat.

HOK-Elanto suunnittelee Backaksen kartanon alueelle Kartanonkoskelle muumi-teemaista elämyshuvipuistoa, uutta asuinrakentamista ja uutta ruokakauppaa.

Vantaan Ruukki -kokonaisuus sijoittuu puolestaan Vantaankosken rannalle. Alueella jo olemassa olevat Vanhaan viilatehdas ja Kuninkaan kartano täydentyisivät tapahtumapuistolla sekä saunalla. Vanhasta ja huonokuntoisesta myllystä olisi puolestaan tarkoitus kunnostaa vuokrattava juhlatila. Yrittäjät suunnittelevat kosken rannalle myös lisää majoitusta.

Lue myös: Kehä III:n kupeeseen on tulossa 250 hengen juhlatila, kievarisauna, majoitusta ja tapahtumapuisto – "Haluamme tehdä Vantaan historiaa näkyväksi"

Yhteistä molemmille hankkeille on kulttuurihistoriallinen ja arvokas miljöö ja se, että molemmat paikat ovat vantaalaisille mieluisia ja rakkaita.

Osa paikallisista kritisoikin hankkeita juuri nykyisten alueiden ja kunnianhimoisten suunnitelmien ristiriidasta. Sopivatko muumit ja huvitukset idylliseen kartanomaisemaan? Onko koskimaisemaan nivoutuva Vantaan Ruukki -hanke kokonaisuudessaan liian massiivinen?

Molemmissa suunnitelmissa paikalliset ovat huolissaan myös lisääntyvästä liikenteestä. Tähän otti kantaa viime viikolla myös kaupunkisuunnittelulautakunta, joka toivoi lisäselvityksiä Backaksen alueen liikennesuunnitelmista.

Lue myös: Uhkaako paha liikennesumppu? – Muumi-teemapuiston valmistelussa otetaan aikalisä Vantaalla

Onnistuessaan molemmat hankkeet palvelevat niin vantaalaisia kuin matkailijoita Suomesta ja ulkomailta.

Virkistyskohteiden kehittäminen Vantaalle on positiivinen asia, kunhan vääjämättä lisääntyvän liikenteen haasteet saadaan taklattua. Suunnitelmissa ja aikanaan toteutuksessa on tärkeää ottaa huomioon kunkin alueen jo nyt ainutlaatuinen henki, ja sovittaa uusi ja vanha yhteen taitavasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut