Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kaupunki ja huoltoyhtiöt hoitavat Pähkinärinteen siisteyttä hyvin – Mikään mahti maailmassa ei estä puita tai pensaita pudottamasta neulasia tai lehtiä rappusille

Kirjoittaja ei ole havainnut siivottomuutta taloyhtiöiden piha-alueilla eikä muussakaan ympäristössä.

Nimimerkin Pitäkää pihat siisteinä mielestä Pähkinärinteessä on siivotonta, eikä yleisiä alueita siistitä lainkaan. Kirjoittaja sälyttää tästä vastuun alueella toimiville eri huoltoyhtiöille. Ensinnäkin tiedoksi, että yleisiä katu- ja vastaavia alueita siivoavat Vantaan kaupungin aluehuoltoon nimetyt yksiköt.

Noin viidentoista vuoden asumiskokemuksella voin sanoa, että kaupungin vastuulla olevat yleiset alueet ovat erittäin siistejä ja hyvässä kunnossa. Mukaan lukien Pähkinäpuisto ja Pähkinälammen ympäristö. Kaupunki tekee Pähkinärinteessä erinomaista työtä.

Kirjoittajan taloyhtiön pihan siivous on ilmeisesti jonkin alueella toimivan huoltoyhtiön vastuulla. Liikun päivittäin Pähkinärinteessä useiden taloyhtiöiden piha-alueilla, myös kyseisen yhtiön, enkä missään nimessä yhdy väitettyyn siivottomuuteen.

Muun muassa ostoskeskuksen ympäristö siivotaan huoltoyhtiön toimesta viikon jokaisena aamuna. Mikäli liikekiinteistön omistaja ei hanki kiinteistönsä alueelle roska- tai tuhka-astioita, vika ei liene huoltoyhtiöiden tai kaupungin vaan sotkijoiden.

Mikäli roskaisuutta esiintyy taloyhtiön porraspielissä, kannattaisi varmaankin ensin taivuttaa sitä muita osoittavaa sormea kahdesta nivelestä. Silloin se useinkin osoittaa syyttäjää itseään. Todennäköisesti sotkijat asuvat kanssanne samassa rapussa.

Seuraavaksi kannattaa kysyä taloyhtiön hallitukselta, minkälaisen huoltosopimuksen he ovat huoltoyhtiön kanssa laatineet. Siivouskäynti kerran viikossa ei pidä roskaajien jälkiä pois.

Maan päällä ei ole sellaista huoltoyhtiötä, joka siivoaa kaikkien vastuulla olevien kiinteistöjen rappusten edustat päivittäin. Mitä jos kirjoittaja esittäisi taloyhtiölle, että roskille ja tupakantumpeille hankittaisiin ensin roska-astiat kaikkien rappukäytävien edustalle. Ei liene myöskään suuri vaiva poimia itse pientä roskaa roskikseen.

Mikään mahti maailmassa ei estä puita tai pensaita pudottamasta neulasia tai lehtiä rappusille. Ovipieleen voi ostaa harjan. Sillä on mukava välillä siivoilla syksyn lehtiä roskikseen.

Myös nimimerkin takaa valitettaessa ja syyllistettäessä kannattaisi pitää kohtuus mielessä.

Oma pesä ensin kuntoon