Mielipide: Henkilöstövuokrauksesta on löydettävissä ratkaisu työllistämiseen Vantaalla

Tuukka Saimen, kaupunginvaltuutettu (ps.)

Kirjoittajan mielestä kaupungin on nyt mietittävä uusia toimintamuotoja työllisyyden kasvattamiseksi ennen työllisyyspalveluiden siirtymistä kunnille.

Ratkaisu pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen on kaupungin perustama henkilöstövuokrausyhtiö.

Yhtiön tarkoituksena on mahdollistaa osa-aikaisen, määräaikaisen tai vakituisen työsuhteen saaminen nopeasti pitkäaikaistyöttömille sekä vaikeasti työllistettäville.

Koska työllisyyspalvelut ovat siirtymässä valtiolta kunnille vuoden 2024 aikana, on Vantaan kaupungin mietittävä myös uusia toimintamuotoja työllisyyden parantamiseksi sekä syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Vantaan talouden perustana on ennen kaikkea kuntalaisten työllistyminen yksityisellä sektorilla.

Samaan aikaan, kun yritykset viestittävät työvoimapulasta, on kortistossa tuhansien pitkäaikaistyöttömien reservi. Tämä reservi on saatava tehokkaasti käyttöön kasvaville työmarkkinoille.

Kaupungin hallinnoiman uuden henkilöstövuokrausyhtiön tarkoitus on vastata muuttuvien työmarkkinoiden tuomiin haasteisiin ja auttaa työnantajia ja työntekijöitä löytämään toisensa.

Nyt meidän päättäjien on tehtävä yhteisiä päätöksiä puoluekannastamme riippumatta. Vantaan tuhannet niin nuoret kuin vanhemmatkin työntaitajat ovat ajautumassa tai ovat jo ajautuneet erilleen yhteiskuntamme keskiöstä. Yksinäisyys, päihteet ja mielenterveysongelmat ovat monen työttömän tulevaisuus. Tällaista tulevaisuutta emme halua yhdellekään kuntalaiselle.

Valtuutettuina meillä on vastuu ja velvoite ryhtyä toimenpiteisiin. Yrittäjät kunnassamme ovat valmiina ja työvoima odottaa mahdollisuuttaan.

Vantaan työpaikoissa on tekemätöntä työtä ja kaikki työ on yrittäjän silmissä samanarvoista. Työmarkkinoiden kankeudesta johtuen moni yrittäjä tekee aivan liian pitkää päivää, koska kaikille yksinkertaisillekaan töille ei löydy riskitöntä eikä joustavaa työvoimaratkaisua.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut