Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Soten tuomat hyvinvointialueet huomioitava myös joukkoliikenteessä – vantaalaisen kulku Keravalle käy kalliiksi, jos vyöhykkeitä tai niiden hintoja ei muuteta

Kirjoittaja esittää Keravan siirtämistä joukkoliikenteen C-vyöhykkeen piiriin.

Tulevana keväänä tulemme näkemään ison rakenteellisen muutoksen, kun siirrytään hyvinvointialueisiin. Vantaan osalta se tarkoittaa sitä, että tulemme olemaan samaa hyvinvointialuetta Keravan kanssa, ja sosiaali- ja terveyspalvelut tulevat olemaan yhteisiä.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että jotkut palvelut saatetaan toteuttaa Keravalla ja toiset taas Vantaalla. Tämän muutoksen johdosta tulisi myös pohtia sitä, millaiset kustannukset liikkumisesta esimerkiksi Tikkurilasta Keravalle tulee, jos siirtyminen tehdään julkisella välineellä?

Tällä hetkellä, jos sinulla on vaikka hammaslääkäriaika Tikkurilan sijaan Koivukylässä, pääset siirtymään BC-lipulla ja silloin kustannukset liikkumisen osalta ovat pienimmät mahdolliset.

Tulevaisuudessa, jos aika onkin Koivukylän sijaan Keravalla, maksat CD-vyöhykkeen mukaan, joka on sama kuin matkustaisit Helsingin keskustaan eli maksaa huomattavasti enemmän.

Ratkaisu tähän asiaan on selkeä. HSL:n on mietittävä näitä vyöhykkeitä uudelleen ja otettava paremmin huomioon uudet hyvinvointialueet.

Tämän johdosta esitänkin, että Kerava olisi siirrettävä C-vyöhykkeeseen, jolloin kustannukset eivät nousisi kohtuuttomuuksiin hyvinvointialueen sisällä.

Toinen vaihtoehto olisi se, että CD-vyöhykkeen hinta lasketaan samalle tasolle kuin BC-vyöhykkeen hinta.

Joni Hildén (sd.)