Mielipide | Bussilinja 570 helpottaa ruuhkia ja säästää aikaa – entisellä 562-vuorolla kymmenen kilometrin työmatkaan kului pahimmillaan tunti

Kirjoittaja toivoo hartaasti, ettei 570:n reitille lisätä pysäkkejä.

Kuinka moni runkolinjan 570 kritisoija oikeasti kulkee julkisilla säännöllisesti? Jos kulkisi, tietäisi uuden linjan edeltäjän 562:n ylitäysistä busseista ja vaikeuksista pysyä aikataulussa.

Olen kulkenut Länsimäestä Tikkurilaan bussilla 17 vuotta ja lukuisia palautteita antanut HSL:lle; tehkää jotain tälle linjalle. Kymmenen kilometrin mittainen työmatkani on kestänyt usein ruuhka-aikana tunnin, vaikka pääsin lähes ovelta ovelle yhdellä bussilla.

Toivon totisesti, ettei HSL lisää 570:n reitille pysäkkejä, vaikka omalla kohdallanikin esimerkiksi matka pysäkiltä lapseni päiväkodille tuplaantui. Pidempi kävelyaika säästyy kuitenkin moninkertaisesti, kun bussissa vietettävä aika lyhenee.

Poistuvat pysäkit päätettiin kuusi vuotta sitten ja ne ovat olleet ihan julkista tietoa. HSL pyytää etukäteen kommentteja tulevista linjastomuutoksista. Jos tämä asia on tärkeä, miksi ette esittäneet huoltanne silloin, kun pysäkkivalikoimaan oli mahdollista vaikuttaa?

Ihmettelin itsekin, miksi Länsimäessä poistettiin terveysasemaa ja koulua lähimmät pysäkit. Vanhoille pysäkeille pääsee kuitenkin yhä vaihtamalla 570:sta toiseen bussiin. Ja kävelymatka 570:n pysäkeiltä on näihinkin kohteisiin kohtuullinen.

En ota kantaa alueisiin, joissa 562 oli ainut kulkuyhteys. Mutta mitkä pysäkit sinä olisit valinnut poistettavaksi?

Jokaiselle se oma pysäkki on tärkein, mutta joukkoliikenteessä on pakko ajatella kokonaisuutta.

Sonja Kosonen, Länsimäki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut