Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | EIkö valtuustosopimuksella ole mitään väliä? – Ratikan suunnittelu sovittiin vietäväksi loppuun, ratikasta voi silti olla erilaisia mielipiteitä

Kirjoittajat kysyvät, voiko sopimuksen allekirjoittaa ja sitten esittää sen kumottavaksi.

Valtuutettu Kasonen (kok.) kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan, että valtuustosopimus olisi vain valtuustoryhmien johtajien keskinäinen sopimus, eikä koskisi yksittäisiä valtuutettuja. Kysymme nyt, onko tämä myös hänen puolueensa, sopimusneuvotteluja vetäneen kokoomuksen näkemys?

Onko valtuustosopimus vain ryhmänjohtajien oma juttu, josta ei heidän edustamiensa ryhmien ja valtuutettujen tarvitse välittää?

Mikä sopimus se sellainen on?

Samaa voisi kysyä muilta ratikan suunnittelun keskeyttämistä vaatineen aloitteen allekirjoittaneilta puolueilta.

Miten voitte puolueina allekirjoittaa valtuustosopimuksen ja heti perään koko puolueenne voimin esittää sopimusta kumottavaksi?

Valtuustosopimuksessa sovittiin, yhtenä monista asioista, että ratikan suunnittelu viedään loppuun ja vuonna 2023 tehdään päätös rakentamisesta.

Jokainen puolue varmastikin kävi nämä asiat läpi omassa valtuustoryhmässään ennen sopimuksen allekirjoittamista ja päätti demokraattisesti, mihin ollaan valmiita sitoutumaan ja mihin ei.

Kasosen väitteet demokratianvastaisuudesta ja valtuustosopimuksella valtuutettujen suun tukkimisesta ovat hieman outoja. Vai kohdistaako hän nämä väitteet enemmän omaan puolueeseen kuin muihin?

Valtuustosopimus ei tarkoita, ettei ratikasta saisi olla erilaisia mielipiteitä. On kuitenkin eri asia pyrkiä aktiivisesti mitätöimään sopimus, johon oma ryhmä ja koko muu valtuusto on juuri sitoutunut.

Eve Rämö, vihreän valtuustoryhmän pj. Vaula Norrena, vihreä kaupunginhallitusneuvottelija