Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Uimareiden ja vesijuoksijoiden välille syntyi suukopu ja liki käsirysy Myyrmäen uimahallin altaassa – Allastilaan pitäisi saada parempia ratkaisuja

Vesijuoksijoiden määrä kasvaa koko ajan, kirjoittaja muistuttaa.

Ihan lopulta koomiseksi muuttunut kisailu tapahtui viime viikon sunnuntaina Myyrmäen uimahallissa.

Allas oli jaettu vesijuoksijoille ja hitaasti uiville niin, että rajaa ei oltu erikseen merkitty puomilla. Johan tämä sai yhden hitaasti uivan väittämään, että heillä ei ole tarpeeksi tilaa hitaiden radalla.

Asia meni suukovuksi ja lopulta hänen toimestaan ihan kädellä kouraisemiseksi lähellä ollutta vesijuoksijaa. Tämä osaltaan vastasi tekoon ja hyvä kun ei jouduttu käsirysyyn altaalla. Siinä oli naurussa pitelemistä.

Tosi kyllä on, että nykyisellään vesijuoksijoita on enenevä määrä ja yksi vaivainen rata ei riitä heille, vaikka kuinka pannaan juoksemaan rivissä kuin köyhän talon porsaat, kuten nytkin tehtiin. Pareittain ei saanut juosta.

Tämäkin sääntö on vähän niin ja näin. Monet tulevat juuri kahdestaan ja haluavat jutella. Muutoinkin tuppisuumaisuus suomalaisissa on poistumassa ja ihmiset haluavat keskustella juostessaan. Se on ihan hyvä asia, poistaa stressiä ja juoksukin sujuu joutuisammin jutellen. Onhan se vähän tylsää päästä päähän vain juosta ja puhista.

Toivoisi uimahallin puuttuvan tähän epäkohtaan, joka pulpahti näin esille. Enemmän tilaa vesijuoksuun!

Muutoinhan halli ja olosuhteet ovat mitä parhaat.

Marjukka Thiel, vesijuoksija