Pääkirjoitus Aluevaalit ja sote-uudistus eivät kiinnosta – vaikka niiden pitäisi

Kesäkuussa pidetyt kuntavaalit käytiin Vantaalla murheellisen alhaisen äänestysprosentin siivittämänä. Vain 48,4 prosenttia vantaalaisista vaivautui äänestämään.

Jostain syystä oman arkeen vaikuttavat asiat eivät tuntuneet kiinnostavan reilua puolta äänioikeutetuista, ainakaan siinä määrin, että askel olisi suuntautunut äänestyskoppiin.

Seuraavana koetinkivenä Vantaalla ovat ihan uudet vaalit, nimittäin tammikuussa käytävät aluevaalit. Sunnuntaina 23. tammikuuta mahdollisimman monen kannattaisi äänestää, jos terveydenhuoltoon liittyvät asiat kiinnostavat.

Sosiaali- ja terveydenhuollon soteuudistusta on suunniteltu ja valmisteltu vuosia. Käänteet ja yksityiskohdat ovat vaihdelleet ja tavallisen kansalaisen on ollut haastavaa pysyä menossa mukana.

Onkin ymmärrettävää, että sote-uudistus aluevaaleineen tuntuu kaukaiselta ja vieraalta ajatukselta. Muutos kuitenkin tulee, halusimme tai emme ja kuntien vastuulla nyt olevat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävät siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle.

Vantaa-Keravan-hyvinvointialueen uusi aluevaltuusto aloittaa työnsä maaliskuussa 2022.

Näissä vaaleissa, jos missä, olisi tärkeää vaikuttaa äänestämällä. Ajatus siitä, että esimerkiksi vain muutama kymmenen prosenttia kaikista äänioikeutetuista vaivautuisi äänestämään arjen peruspalveluista, on huolestuttava. Aluevaltuustolla on kuitenkin merkittävästi valtaa.

Me Vantaan Sanomissa otamme tavoitteeksemme kertoa aluevaaleista ja hyvinvointialueen asioista kiinnostavasti ja selkeästi sekä aktivoida vantaalaisia äänestämään uusissa vaaleissa.

Otetaan yhdessä iso ja tärkeä asia haltuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut