Mielipide | Aiemmin hyvin toimineet bussiyhteydet tuntuvat murenevan uudistus uudistukselta

Kirjoittajan mukaan reittimuutoksia ja niiden käytännön vaikutuksia on usein vaikea etukäteen ymmärtää HSL:n esittelyistä.

Linja 570 korvaa nykyisin linjan 562, paitsi, että se ei pysähdy joka pysäkillä, ehkä joka toisella tai kolmannella. Samalla muuttui reittikin Pakkalanrinteellä, lähimmälle pysäkille on kilometri enemmän matkaa kuin aiemmin kotiin tullessa.

HSL on muuttanut ja muuttamassa linjastoaan ja tätä on edeltänyt taas kerran asiakaskyselykierros. HSL pyytää aktiivisesti palautetta reiteistä ja linjaston toiminnasta, mikä on hienoa. Toisaalta itse matkustavana asiakkaana en oikein aina tiedä, mistä annan palautetta.

Reittisuunnitelmat ja -muutokset on usein esitelty liian yleisellä tasolla: uusi korvaava reitti kulkee näiden ja näiden kaupunginosien kautta, tämä linja korvaantuu toisella. Toisaalta vasta muutosten jälkeen selviää, mikä kaikki oikeastaan muuttui ja miten se vaikuttaa päivittäiseen liikkumiseen.

Tietysti samalla voi miettiä tämän arvoituksen keskellä myös sitä, mistä annan tai annoin palautetta HSL:n kyselyihin.

Tulevaisuudessa 616 muuttuu paikallislinjaksi Kivikon ja Tammiston välille. Tässä ei juuri säily enää mikään muu kuin tuttu linjanumero.

Ennen suora linja Vantaalta Hakaniemeen muuttuu paikallislinjaksi. Näyttää siltä että HSL:n innostus runkolinjoihin tarkoittaa sitä, että jo aiemmin runsaasti linjoja sisältäneet pysäkit ja alueet saavat lisää reittejä, muualta karsitaan.

Tulee lisää epävarmuutta, vaihtoja ja matkustajat kävelevät yhä kauemmas pysäkeille tai valitsevat yksityisautoilun. Muutokset uhkaavat kuihduttaa toimivan bussiverkoston.

Aiemmin hyvin toimineet suorat bussiyhteydet Tikkurilaan/Helsinkiin Pakkalantien Kehä kolmosen etelä- ja pohjoispuolelta näyttävät murentuvan uudistus uudistukselta.

Todennäköisesti toteutuessaan Vantaan ratikka tulee romahduttamaan lisää linjoja elinvoimaisilta alueilta Vantaalla.

Pakkalanrinteen bussimatkustaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut