Mielipide: Kadunvarret ovat Vantaalla kaikenlaisten roskien kaatopaikkana

Entinen stadin kundi testasi, kuinka nopeasti roskaa kertyy Vantaan kaduilta ja niiden varsilta. Muovikassin sai sai hänen mukaansa täyteen yllättävän nopeasti. Arkisto/Armi Suojanen

Kirjoittajan mukaan tavallisen kokoinen kaupan muovipussi täyttyi roskista puolessatoista tunnissa noukkimislenkillä Korsossa.

Olen syntyisin Stadin kundi ja muistan, kun kaupungin dirikat julkas joskus kuus-seitkytluvulla roskaamisten takia mainoksen: ”Oikeat stadilaiset eivät stikkaa roskia gartsalle vaan roskikseen”. Se pisti funtsimaan ja niin gartsat alkoivat pysyä siisteinä.

Nyt vantaalaisena olen huolestunut nykyisen kotikaupunkini roskaamisesta. Katujen varret kun ovat kaikenlaisten roskien kaatopaikkana!

Jotta saisin oikean kuvan roskaamisen laajuudesta, lainasin Koivukylän kirjastosta ”noukkijan”, jolla on kätevä noukkia roskia pussiin. Ja koska tapanani on käydä melko usein kävelylenkeillä, niin aloin siinä samalla kerätä roskia.

Ensimmäinen lenkkini suuntautui Korsoon.

Tavallisen kokoinen kaupan muovipussi täyttyi ääriään myöten puolessatoista tunnissa.

Seuraavana päivänä lähdin Rekolantielle.

Kassi täyttyi jo ennen Koivukylää ja toinen Koivukylän ostarin, S-marketin ja Cittarin lähistöltä.

Kolmantena päivänä kerääminen suuntautui Mikkolaan ja sen ympäristöön. Kassin sai täyteen yllättävän nopeasti.

Vain dorgat skeidaa omaan himaan!

Ade, entinen stadilainen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut