Mielipide: Nuorten yrittäjyyttä tukemalla uutta elinvoimaa Vantaalle – myös kesäyrittäjillä pitäisi olla tukenaan mentori

Kirjoittajan mukaan yrittäjyyskasvatuksen polulla pullonkaulaksi on Vantaalla muodostunut erityisesti nuorten yrittäjäksi ryhtymisen tukeminen.

Teimme Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa (20.9.) aloitteen nuorten kesäyrittäjyyden jatkuvuuden varmistamiseksi valtuustokaudelle 2021–2025 sekä toimivan nuorten yrittäjyyden polun luomiseksi Vantaalle.

Aloitteen tekivät yhdessä keskustan, kristillisdemokraattien, Liike Nytin ja kokoomuksen valtuustoryhmät. Lisäksi aloitteen allekirjoittivat myös perussuomalaiset ja RKP:n valtuutetut sekä osa vihreistä.

Aloitteen valmistelijana ja ensimmäisenä allekirjoittajana on ollut ilo huomata, että Vantaan uuden kaupunginvaltuuston enemmistö haluaa olla edistämässä nuorten yrittäjyyttä tasavertaisena vaihtoehtona perinteisen työllistymisen rinnalla.

Juuri valmisteilla olevassa valtuustostrategiassa meidän onkin hyvä luoda rohkeat tavoitteet ja toimivat keinot asian nuorten yrittäjyyden vahvistamiseksi.

Vantaan nykyisellä yrittäjyyskasvatuksen polulla pullonkaulaksi on muodostunut erityisesti nuorten yrittäjäksi ryhtymisen tukeminen. On tärkeää ulottaa yrittäjyyskasvatus ja nuorten yrittäjyyden tukeminen peruskoulun ja toisen asteen lisäksi myös korkeakouluun. Uusi suunnitteilla oleva Jokiniemen oppimiskampus voisi olla yksi edelläkävijä nuorten yrittäjyyden edistämisessä Vantaalla.

Yksi hyvä alku yrittäjyyden polulle on kesäyrittäjyys. Valitettavasti kaikki halukkaat vantaalaiset nuoret eivät ole päässeet 4H:n ja TAT:n kesäyrittäjyysohjelmiin mukaan.

Lisäksi kaupungin päätös seuraavan kesän yhteistyöstä on tehty liian myöhään ja täten nuorille suunnattu viestinä on ontunut.

Aloitteellamme haetaan ratkaisua myös siihen, että yhä useammalla vantaalaisella nuorella kesäyrittäjällä olisi tukenaan kesäyrityssetelin lisäksi myös oma mentori.

Nyt tarvitaan meitä kaikkia alueen toimijoita mahdollistamaan nuorten aktiivisuuden ja parhaan potentiaalin esiin pääsy Vantaalla. Se lienee yksi kauaskantoisimmista teoista myös kaupunkimme elinvoimaisuuden vahvistamiseksi.

Eeva Tikkanen, kaupunginvaltuutettu, lasten ja nuorten valtuutettu (kesk.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut