Mielipide | Kuntalaisten pitäisi saada totuudenmukainen tilannekuva koko ratikkahankkeesta kuluineen

Kirjoittaja perää ratikkahankkeesta luotettavaa kokonaiskuvaa, jonka perusteella kuntalaiset voivat muodostaa asiaan oman kantansa.

Ovatko edellisen valtuuston valtuutettujen ja kaupungin johtoryhmän esittämät rahasummat (VS 24.8.) raitiotiehankkeessa totuudenmukaiset, vai onko ne esitetty ylioptimistisesti ja valheellisesti kuntalaisille?

Valehtelu on rangaistavaa, varsinkin luottamusasemassa olevan toimesta.

Tuukka Saimenin (ps.), uuden kaupunginvaltuutetun, esittämät summat ovat täysin eri tasolla, mitä nyt kuntalaisille on esitetty.

Ehdotan täysin läpinäkyviä toimia ratikkahankkeessa MAL-sopimuksen sisällöstä. Kuntalaisten on saatava totuudenmukainen tilannekuva koko hankkeesta, kulut ja menot. Tällöin jokainen kuntalainen voi tehdä oikeat johtopäätökset ja muodostaa oman kantansa Vantaan ratikkahankkeeseen.

Ennen kuntavaaleja 2021 yli puolet uuteen valtuustoon nyt päässeistä olivat vaalikoneissa ennen vaaleja ratikkahanketta vastaan, tai sitä mieltä, että hanke ei juuri nyt ole ajankohtainen (35 vastaan ja 32 puolesta).

Valtuustosopimuksesta saa olla eri mieltä, voiko sopimuksen myös purkaa?

Miten on, Eve Rämö (vihr.) valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä Vaula Norrena (vihr.) kaupunginhallitusneuvottelija (VS 11.-12.9.)?

Liike Nyt ei ole valtuustosopimusta allekirjoittanut eikä kannata ratikkahanketta.

Jari Pellinen, Liike Nyt

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut