Mielipide: Sote-uudistus epäonnistuu ilman vastuullista työnantajapolitiikkaa – suurimmat haasteet työvoiman riittävyys ja työn kuormittavuus

Palkkaukseen tarvittaisiin terveydenhuollossa tasokorotus, jolla alan vetovoima turvataan, kirjoittajat toteavat.

Eduskunta hyväksyi kesäkuussa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen, jonka tarkoituksena on vastata tulevaisuuden haasteisiin ja varmistaa, että meille kaikille on tarjolla riittävät ja oikea-aikaiset sotepalvelut.

Tulevilla sotealueilla on suuri vastuu siitä, kuinka laadukkaita palveluita pystytään tuottamaan. Laadukkaita palveluita ei pystytä tuottamaan ilman sitoutunutta ja motivoitunutta henkilöstöä. Tässä piilee yksi suurimmista haasteista, joka voi estää uudistuksen hyötyjen toteutumisen.

Tämän hetken keskeisimmät haasteet sotealalla ovat työvoiman riittävyys ja työn kuormittavuus. Ilman näiden haasteiden ratkaisua ei saa laadukkaita palveluita. Esimerkiksi Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on useiden satojen hoitajien krooninen pula hoitajista.

Nykyisellä työnkuormittavuudella ja palkkauksella ei pystytä houkuttelemaan riittävästi työvoimaa terveydenhuollon tehtäviin. Tästä kertoo esimerkiksi Tehyn juuri julkaistu tutkimus, jossa 95 prosenttia alle 30-vuotiaista sairaanhoitajista on harkinnut alan vaihtoa. Nämä luvut ovat siinä määrin hälyttäviä, että asiaan on löydettäviä kestäviä ratkaisuja.

Palkkaus on riittämättömien resurssien ja työnkuormittavuuden lisäksi keskeinen tekijä, kun mietitään, kuinka sote-alan ammattilaiset kyetään pitämään terveydenhuollon palveluksessa nyt ja tulevaisuudessa.

Palkkaukseen tarvittaisiin terveydenhuollossa tasokorotus, jolla alan vetovoima turvataan. Korotuksen suuruus on toki työmarkkinajärjestöjen käsissä, mutta julkisen vallan ja sen edustajina tulevien sotealueiden pitää kohdentaa riittävät rahalliset resurssit palkkauksen korjaamiseen.

Palkkauksen lisäksi työntekijöille tulee antaa mahdollisuuksia vaikuttaa terveydenhuollon rakenteisiin ja työnsä sisältöön. Eri sosiaalipalveluiden työntekijöiden välisen yhteistyön mahdollistamisella tuetaan ihmistä kokonaisuutena, eikä vain yhtä oiretta kerrallaan.

Aidolla osallistamisella ja hyödyntämällä henkilöstön koko potentiaali saadaan luotua järjestelmä, jolla voidaan hoitaa meitä kaikkia kokonaisvaltaisesti ja kustannustehokkaasti myös tulevaisuudessa. Tämä malli luo samalla työntekijöille uralla etenemisen mahdollisuuksia.

Vastuullinen työnantaja huolehtii henkilöstön hyvinvoinnista, urapoluista ja antaa työntekijöille osaamisesta ja vastuunkannosta asian- ja oikeudenmukaisen palkan.

Tammikuun 23. päivä valittavat sotealueiden valtuutetut tulevat päättämään palveluiden järjestämisestä tehden arvovalintoja mihin resursseja käytetään.

Jos sotealue ei toimi työnantajana vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti ja hyödynnä koko henkilöstön potentiaalia, tulevat uudistuksen hyödyt valumaan hukkaan.

Siksi on tärkeää valita tammikuussa päättäjät, jotka ymmärtävät terveydenhuollon kokonaisuuden ja resurssien oikean kohdentamisen tärkeyden.

Mika Mäkelä, Hyks lautakunnan jäsen (vas.), Kerava,

Jonna Weckström, Keravan sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen (vas.), Kerava

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut