Mielipide | Kehärata on tuonut paljon hyvää Länsi-Vantaalle – Nyt toivotaan samaa myös Itä-Vantaalle

Kirjoittaja varoittaa luomasta mielikuvaa kahtia jakautuvasta kaupungista. Kaikki alueet ovat kaupungin kehittämisessä yhtä tärkeitä, vaikka kaikkiin kaupunginosiin ei voida samanaikaisesti investoida.

On todella surullista, jos eri alueilla Vantaalla asuvat kokevat, että emme kaikki voi olla yhdessä vantaalaisia ja ylpeitä omasta kotikaupungistamme.

On totta, että Vantaa on laaja ja monien eri keskustojen kaupunki ja että ihminen enemmän leimaantuu omaan asuinalueeseensa ja kokee sen itselleen tärkeimmäksi. Se on ymmärrettävää.

Pitää kuitenkin nähdä kaupunki kokonaisuutena, kaikkien asukkaiden tarpeista huolehtivana. Kaikille alueille on mahdotonta investoida samaan aikaan, mutta kaikki alueet ovat yhtä tärkeitä. Ainakin valtuutettujen pitäisi tämä ymmärtää.

On vaarallista alkaa luoda mielikuvaa kahtia jakautuvasta kaupungista edes vaalipuheissa. Kaikki vantaalaiset ansaitsevat hyvät liikenneyhteydet ja toimivat palvelut niin keskustoissa, kylissä kuin taajama-alueilla. Alueellinen kehittäminen on hyvin laaja käsite ja koskee lähes kaikkia palveluja. Nämä kaikki rahoitetaan yhteisillä verorahoilla eikä niitä voi kohdentaa vain tietylle omalle alueelle.

Kehärata on tuonut Länsi-Vantaalle aiemmin paljon hyvää kehitystä. Nyt toivotaan sitä samaa vaikutusta myös itäiselle puolelle kaupunkia. Tulevaisuudessa ratikkayhteys saavuttaa myös Länsi-Vantaan.

Minun on vaikea ymmärtää väitettä, että vain Itä-Vantaalle olisi viime aikoina investoitu, koska varsinkin Hakunilan, Korson ja Koivukylän alueilla ei ole tapahtunut merkittävää alueellista kehittymistä eikä rakentamista vuosikymmeniin.

Tikkurilassa rakentaminen on vasta viime vuosina merkittävästi vauhdittunut, samoin kuin uusilla alueilla, kuten Aviapoliksessa ja Veromiehessä.

Hakunilan alueella on nyt ihan viime aikoina tapahtunut edistymistä, kun ratikkahankkeen suunnittelu on alkanut. Tämä tullee heijastumaan koko ratikkareitin varrelle.

Kaupunkisuunnittelussa on tiedostettu hyvin kaikkien keskustojen kehittämistarpeet ja kaavoitusohjelmassa 2021 on tasaisesti suunnitteluhankkeita koko Vantaan alueella.

Kaikilla keskustoilla on omat kärkihankkeensa ja niiden edistymistä myös seurataan vuosittain asetetuilla mittareilla. Länsi-Vantaalla juuri Myyrmäessä on useita rakennushankkeita meneillään.

Aina hankkeet eivät lähde liikkeelle tai ne muuttuvat, vaikka tontti ja rakennuslupa olisi. Länsi-Vantaata ei ole unohdettu ja keskustojen täydentämistä suunnitellaan kehäradan asemille Myyrmäkeen, Louhelaan ja Martinlaaksoon sekä tulevien runkobussilinjojen yhteyteen Kaivokselaan ja Pähkinärinteeseen.

Kaupungin sivuilta voi seurata kaavahankkeiden edistymistä ja katsoa oman alueensa kaavahankkeet. Niihin kannattaa myös ottaa kantaa, kun ne ovat nähtävillä.

Ollaan kaikki ylpeitä Vantaasta ja omista asuinalueistamme.

Tarja Eklund kaupunginvaltuutettu (sd.) kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtaja ja lupajaoston puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut