Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Allaspoliisitko määräävät oikean vesijuoksutavan? – "Menee koko liikunnan ilo narisijoiden vuoksi"

Kirjoittaja ottaa kantaa vesijuoksukeskusteluun. Hän toivoo, että jokaisella oli mahdollisuus harrastaa vesijuoksua itse haluamallaan tavalla, muita kunnioittaen.

Kovasti nyt innostuttiin kirjoittamaan Vantaan Sanomien Lukijan areenalla vesijuoksusta ja siitä miten pitäisi juosta. Pitääkö juosta yksin vai saako juosta kahden hengen porukassa?

Lue myös: Mielipide: Vesijuoksun sääntöjä rikkovat ovat jatkuva ongelma Tikkurilan uimahallissa – miksi valvojia ei velvoiteta puuttumaan rikkomuksiin?

Mielipide: Annetaan ystävysten nauttia vesijuoksusta yhdessä – Pieni pälätys pitää sallia

Ihmeellistä on, että joillakin ihmisillä on tarve määrätä, miten pitää olla ja vesijuosta. Näitä päällepäsmäreitä piisaa hallissa kuin hallissa. Menee koko liikunnan ilo näiden narisijoiden vuoksi.

Mikä estää kohteliaasti pyytämästä altaassa tilaa ohittaa? Anteeksi, pääsenkö ohi? Sen sijaan pitää melskata ja ottaa uimavalvojakin avuksi.

Monet näyttävät tulevan jo valmiiksi pahalla päällä uimahalliin ja alkavat määrätä menoa kuin jotkut allaspoliisit.

Ja mikä on sekin juttu, että ei voi kahdestaan juosta? Moni on yksinäinen ja saa näin juttukaverin vesijuoksussa. Mikä onkaan sitä terapeuttisempaa!

Miten voi olla ihmisiä, jotka katsovat oikeudekseen määritellä toisten tarpeita? Miettikääpä hieman laajemmin, kuin mitä oma nokka antaa myöten.

Marjukka Thiel

vesijuoksija

sairaanhoitaja