Mielipide | Kehärata ei ilahduta kaikkialla Länsi-Vantaalla

Kirjoittaja ei allekirjoita väitettä, että kehärata palvelisi kaikkia länsivantaalaisia. Hän ottaa kantaa myös ratikkakeskusteluun

Tarja Eklund (sd.) loi Vantaan Sanomien Lukijan areena -palstalla mielikuvaa Kehäradan myönteisistä vaikutuksista koko Länsi-Vantaalle.

Lue myös: Mielipide: Kehärata on tuonut paljon hyvää Länsi-Vantaalle – Nyt toivotaan samaa myös Itä-Vantaalle

Asia on kuitenkin niin, että radan linjaus suunniteltiin palvelemaan enemmänkin Vantaan uusia asuinalueita, kuten Kivistöä ja Leinelää.

Täällä Askistossa odoteltiin, että rata olisi tullut hieman lähempää vanhojakin taajamia – viiden kilometrin matka lähimmälle juna-asemalle Vehkalaan ei juuri lämmitä.

Vehkalaan ei ole bussiyhteyttä ja matka Vantaankoskelle tietää kalliimmalle maksuvyöhykkeelle menemistä. Mikä tässä on niin mainiota?

Uusi Vantaan ratikka palvelisi hyvin rajoitettua ihmisryhmää. Se palvelisi ihmisiä, joilla on muutenkin paljon meitä paremmat yhteydet Tikkurilaan, Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja pääradan liikennevirtoihin.

Ottaisin esiin ennemmin Kehä III:n suuntaisen kiskoliikenteen esimerkiksi Espoon keskuksesta Vehkalaan.

Timo Lehtonen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut