Mielipide | Leffateatterilla on vakiintunut paikka myyrmäkeläisten sydämessä – elokuvien merkitys moniarvoisen yhteiskunnan kannalta on äärettömän tärkeä

Kirjoittajien mielestä Vantaan kaupunki voisi osoittaa kulttuurimyönteisyyttään säilyttämällä leffateatterin toimintamahdollisuuden Myyrmäessä.

Me myyrmäkeläiset pöyristyimme, kun kuulimme, että elokuvateatteriimme ei tulisi enää lainkaan leffatoimintaa tai että teatteri siirtyy johonkin muuhun paikkaan. Teatterin sijalle siirtyisi Isomyyristä nuorisotila.

Facebookissa on virinnyt vilkas keskustelu asiasta ja teatterin säilymistä nykyisellä paikallaan on puollettu runsaasti ja sen mahdollista poistumista harmiteltu.

Nuorisotilaa sillä paikalla ei taas nähdä hyvällä, sillä monien vanhempien mielestä kyseinen paikka on sopimaton nuorisotilaksi sen levottoman ympäristön takia. Sitä paitsi leffateatterin muuttaminen nuorisotilaksi tulee kalliiksi, kuten myös teatterin siirtäminen toiseen paikkaan.

Teatteri ehti toimia kyseisellä paikalla vuosia ja se on ollut ihmisten virkistyskeitaana. On ollut ilo nähdä tuoreeltaan elokuvauutuudet omalla kylällä tarvitsematta lähteä matkojen päähän. Matinea-elokuvat ovat rikastaneet satojen lähiseudun asukkaiden elämää. Koulut ovat voineet hyödyntää teatterin tarjontaa opetuskäytössä.

Myyrmäen väestömäärän lisääntyessä lähivuosina elokuvateatterin tarpeellisuus korostuu entisestään. Elokuvien merkitys moniarvoisen yhteiskunnan kasvattajana on äärettömän tärkeä: se tavoittaa kaikenikäiset ja kaikennäköiset.

Leffateatterilla on vakiintunut paikka myyrmäkeläisten sydämessä. Se kuuluu kulttuurisestikin kirjaston ja Artsin yhteyteen. Täällä länsipuolellahan ei ole liikoja kulttuuritiloja – tai mahdollisuuksia.

Nyt Vantaan kaupunki voisi osoittaa kulttuurimyönteisyyttään säilyttämällä leffateatterin toimintamahdollisuuden. Julkisuudessa on ilmennyt, että uusia leffayrittäjiäkin olisi tarjolla. Ei lakaista kulttuuria isolla luudalla, vaan etsitään väistötilat toisaalta nuorille ja muille tarvitseville. Toivottavasti päättäjät kuuntelevat kansan ääntä!

Raija Nuutinen, lehtori, eläk. Eila Lyytikäinen, ohjelmapäällikkö, eläk.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut