Pääkirjoitus: Pieni kaupunki kärsii tilapulasta – Myyrmäkeen tarvitaan lisää paikkoja kulttuuritoimijoille

Mia Lindström

Mia Lindström

Ovatko vapaa-ajanviettoon ja kulttuurille tarkoitetut tilat unohdettu Myyrmäestä? Yli 17 000 asukkaan kaupunginosassa pohditaan parhaillaan mistä löytyvät uudet tilat sekä elokuvateatterille että nuorten kovasti tarvitsemalle nuorisotilalle.

Lue myös: Kun Isomyyri puretaan, nuoret jäävät ilman omaa paikkaa Myyrmäessä – uutta nuorisotilaa suunnitellaan nyt Kino Myyrin käyttämättömiin tiloihin

Vaihtoehtoja on kovin vähän. Nyt näyttääkin siltä, että elokuvateatteri Kino Myyrin tiloista saatetaan muokata nuorisotila. Elokuvateatteri lopetti toimintansa viime vuoden lopulla Myyrmäki-talossa. Yhtenä syynä oli se, että koronarajoitukset vaikeuttivat liiketoimintaa.

Moni paikallinen toivoo silti, että myös elokuvateatterille olisi paikkansa Myyrmäessä ja nykyiset tilat säilyisivät elokuvateatterin käytössä. Kino Myyrin tilojen vuokraus kilpailutettiin viime keväänä, mutta päätökset asiasta jäivät odottamaan koronatilanteen rauhoittumista.

Lue myös: Myyrinpuhoksesta tulee kulttuurikeidas – Ostoskeskuksen katolle on suunniteltu näyttävää radioasemaa

Myyrmäen keskusta kehittyy voimakkaasti ja suuret muutokset ovat jo käynnissä. Paljon vanhaa puretaan uusien talojen tieltä. Jäähyväiset sanotaan todennäköisesti myös Myyrinpuhoksen ostoskeskukselle, jossa parhaillaan toimii lukuisia kulttuurialan ja luovan alan yrittäjiä Myyräncolo-kulttuurikeskuksen yhteydessä.

Löytyvätkö heille uudet, kohtuuhintaiset tilat, jos rakennus aikanaan puretaan?

Vaikka Myyrmäkeen on alustavasti suunniteltu uutta kaupunkikulttuurikeskusta, johon muun muassa Vantaan taidemuseo Artsi ja Myyrmäen kirjasto sijoittuisivat, ei kulttuurikeskus liene ratkaisu lukuisten pienten toimijoiden ja yrittäjien tilahaasteisiin.

Väestöennusteen mukaan Myyrmäen suuralueella, johon muun muassa Martinlaakso ja Louhela kuuluvat, on vuonna 2029 yli 65 000 asukasta.

Tämä pieni kaupunki tarvitsee paljon muutakin kuin alati tiivistyviä kerrostalokortteleita. Tuhannet uudet asukkaat, nykyisten asukkaiden lisäksi, ansaitsevat monipuoliset palvelut. Kattavat ja monipuoliset kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut tuovat viihtyvyyttä asukkaille. Samalla ne pitävät kaupunginosat houkuttelevina ja ehkäisevät sitä, että alueista ei muodostu nukkumalähiöitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut