Mielipide: Isomyyri on merkittävä osa Myyrmäen kasvuun liittyvää rakennettua historiaa – kaupunkikeskuksen ei pidä olla vain vieri viereen rakennettuja tornitaloja

Kirjoittajan mielestä Isomyyyriä tulisi kehittää osana Länsi-Vantaan kasvua kaupunkikeskukseksi.

Vantaan Sanomissa oli maininta Isomyyrin kauppakeskuksen purkamisesta nuorisotilaan liittyvässä uutisessa.

Lue myös: Myyrmäkeen saattaa nousta jopa 24-kerroksinen tornitalo – Asemanseutu suunnitellaan kilpailulla

Isomyyriä ei pidä purkaa eikä siihen kajota. Se on merkittävä arkkitehtoninen ja sosiaalinen osa Myyrmäen kasvamisen rakennettua historiaa.

Isomyyri pitää säilyttää ja turvata siinä jo elinkeinoaan harjoittavien liikkeiden toimintaedellykset. Kauppakeskus on läntisen Vantaan minimuotoinen Itäkeskus palveluntarjoajineen.

Purkusuunnitelma on myös järjenvastainen osoitus suomalaisen kaupunkirakentamisen nykytilasta: kaupunkikäsite ei ole yksinomaan tiiviiksi rakennettuja tornitaloja, vaan siihen kuuluu sekä vanhaa että uutta rakennuskantaa, väljyyttä, henkistä ja ruumiillista liikkumatilaa.

Isomyyri on jo historiallinen rakennus, omanlaisensa maamerkki. Purkamisen sijasta se pitää säilyttää, suojella, kunnostaa ja kehittää sitä osana Länsi-Vantaan kaupunkikeskukseksi kasvua.

Katso myös tämä: Myyrmäestä katoavat työpaikat – "Keskusta-alueista on saatava niin houkuttelevia, että toimitilarakentajat innostuvat"

Eino Kaikkonen, Kaivoksela

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut