Mielipide | Keski-Vantaalla sijaitsevan lähivirkistysalueen lahot ja rikkinäiset rakenteet ovat vaarallisia ulkoilijoille

Mallia rakenteisiin voisi kirjoittajan mukaan ottaa Helsingin Haltialan luonnonsuojelualueen puolelta.

Vantaan kaupunki korostaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemista – miksi se toteutuu heikosti täällä Keski-Vantaan lähiulkoilualueella?

Lähivirkistysalueeksi määritellyillä Vantaan kaupungin omistamilla metsäkiinteistöillä ovat rakenteet rempallaan.

Mustikkasuonkallion ja Hakasuonkallion alueet yhdistävät ja kosteikot sekä lähteisen puron ylittävät puurakenteet ovat rikkinäisinä ja lahoina vaaralliset kaikille ulkoilijoille. Erityisen vaarallisia lahokohdat ovat suunnistusrasteilla juokseville suunnistajille.

Mallia voi ottaa Helsingin Haltialan laajennetulta luonnonsuojelualueelta, jossa maastossa risteilevien kinttupolkujen käytön kieltämisen sijaan kuluneet kohdat on täytetty maastopyöränkumit rikkomattomalla kiviaineksella sekä kosteikot ja ojien ylitykset märkyyttä kestävällä puurakenteella.

Vantaan laajojen maastopyöräilyn kieltävien alueiden takia Mustikkasuo–Hakasuo-reitti on myös muualta tulevien käytössä.

KK

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut