Mielipide: Rekola-Asolan omakotiyhdistyksen asukasillassa esiteltiin turvallista rottien torjuntaa – loukkulaatikot eivät ole vaara siileille tai kissoille

Kokemuksemme perusteella loukkulaatikko toimii hyvin rottapyydyksenä, kirjoittaja kertoo.

Nimimerkki Hanna kirjoitti Vantaan Sanomien mielipidepalstalla Rekola-Asolan omakotiyhdistyksen järjestämästä asukasillasta ja esitti huolensa rotanloukkujen vaarallisuudesta muille eläimille.

Pääkaupunkiseudun rottaongelmasta on viime aikoina uutisoitu paljon.

Katso tämä: Kaupunki teki puistosta luvattoman maanläjityspaikan – Asukkaat: Kasoissa asuvat rotat tunkeutuvat omakotialueelle

Rotat liikkuvat siellä missä niille on ravintoa. Ensisijainen toimenpide onkin varmistaa, ettei rotille ole ruokaa saatavilla esimerkiksi avokomposteista tai lintujen ruokintapaikoilla. Omakotiyhdistys on toistuvasti muistuttanut alueen asukkaita toimimaan vastuullisesti ja omalta osaltaan huolehtimaan siitä, ettei rotille ole ravintoa tarjolla.

Yhdistyksen järjestämässä asukasillassa esiteltiin lukittava loukkulaatikko, jonka kulkuaukosta mahtuvat hiiret ja rotat sisään, mutta esimerkiksi siilit tai kissat eivät.

Tällainen loukkulaatikko ei suljettuna aiheuta lemmikkieläimille tai muille eläimille eikä myöskään lapsille vaaraa. Kokemuksemme perusteella loukkulaatikko toimii hyvin rottapyydyksenä.

Kuten asukasillassa todettiin, jyrsijöiden hävittäminen myrkyillä on viimeinen keino, koska myrkyt ovat monella tapaa vaarallisia ympäristölle. Rottien torjunta myrkyillä on sallittua nykyisin vain tuholaistorjunnan ammattilaisille.

Paula Haapasola, Rekola-Asolan Omakotiyhdistys ry

Lue myös: Ovatko pihapiirissä luikkivat rotat terveysriski asukkaille? – Näin vastaa tutkija

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut