Mielipide | Oman asuinalueen epäkohtia kannattaa tuoda esiin, mutta muita ei ole syytä vähätellä eikä kadehtia – Tehdään omasta alueestamme yhdessä viihtyisä ja haluttu

Kaupungin tehtävä on kirjoittajan mielestä ehkäistä rakennusten ja viheralueiden rapistuminen ja huolehtia sosiaaliselta taustaltaan erilaisten väestöryhmien mahdollisimman tasaisesta jakautumisesta asinalueella.

Asuinalueiden vertailua on ollut kautta aikojen. Tärkeintähän on, että jokaiselle löytyy asuinalue, jossa viihtyy ja jossa itselle asetetut kriteerit suurimmalta osin täyttyvät.

Katso tämä: "Ihmiset kokevat, että heidät on unohdettu" – Länsi-Vantaalla kytee hiljainen ärtymys, ja ajatus liittymisestä Espooseen on yhä elossa

Liian usein käy niin, että olemassa olevien rakennusten ja viheralueiden annetaan rapistua ajan kanssa ja tilannetta yritetään korjata sekä alueen houkuttelevuutta lisätä uusien kerrostalojen rakentamisella vieri viereen. Tämä ei ole oikea tapa.

Valitettavasti myös kaupungin vuokratalot samoin kuin niiden ympäristö usein erottuvat epäsiisteinä, ja näin ei saisi olla.

Olemassaolevat rakennukset ja yhteiset alueet ensin kuntoon ja sen jälkeen rakentamista tarpeen mukaan. Vähäinen merkitys ei ole myöskään asukkaiden omalla aktiivisuudella.

Tyytyväisyys omaa asuinaluetta kohtaan on tärkeää, mutta kehityksen kannalta pitää olla heitäkin, jotka tuovat puutteita ja omia toivomuksia esiin. Asuinalueiden kuuluu kasvaa hallitusti niin, että Vantaa olisi mahdollisimman paljon sen näköinen kuin me asukkaat haluaisimme. Tällä hetkellä näin ei ole.

Jokaiselta asuinalueelta löytyy varmasti hyviä ja huonoja puolia. Alueet, jotka parhaiten houkuttelevat, ovat myöskin asuntohinnoiltaan ja vuokriltaan eri luokkaa.

Useasti hyväosaiset hakeutuvat omille alueilleen, mutta tämä ei merkitse sitä, että muualla olisi vähemmän viihtyisää asua.

Meistä asukkaista itsestämme on paljolti kiinni se, minkälaiseksi asuinalue muodostuu.

Vantaan kaupungin tulee myöskin tehdä töitä sen eteen, ettei asuinalueita päästetä rapistumaan, koska sen jälkeen alueen houkuttelevuuden lisäämiseksi joudutaan tekemään entistä enemmän.

Asukaskannan tasapainottamisessa sosiaalisin ja väestöryhmiin liittyvin perustein olisi myöskin parantamisen varaa.

Ei vähätellä eikä kadehdita toisten asuinalueita, asutaanpa sitten itse Itä- tai Länsi-Vantaalla.

Tehdään jokainen töitä sen eteen, että me kaikki viihtyisimme entistä paremmin ja heillekin, joille Vantaa on ollut läpikulkupaikka syystä- tai toisesta johtuen, kaupunkimme muodostuisi halutuksi asuinpaikaksi.

Keijo Mäntyharju

Lue myös: Katugallup: Mitä eroa on Itä- ja Länsi-Vantaassa? – "Länsi-Vantaa on parempi ja rikkaampi"

Hakunilalainen kyläaktiivi ennustaa, ettei pienipalkkainen voi pian asua Tikkurilassa – "Mutta mikäs on idässä ollessa, ei täällä tule turpaan"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut