Mielipide | Tulevassa hyvinvointialueen aluevaltuustossa tarvitaan entistä vahvempaa yhteistyötä yli puoluerajojen – tämä kannattaa myös äänestäjien huomioida

Aluevaltuusto on ylin päättävä elin sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen asioissa. Kirjoittaja toivookin, että äänestäjät aktivoituisivat selvittämään lisää, mistä vaaleissa on kysymys.

Alle 100 päivää aikaa kaikkien vantaalaisten ja keravalaisten elämään merkittävästi vaikuttavaan vaaliin tulevan valtuuston päätöksenteon kautta.

Uhkana on todella matalaksi jäävä äänestysprosentti ja sitä kautta ihmisten yleinen kiinnostus asiaan, juuri kun kuntavaalit on saatu pois alta.

Lue myös: Aluevaalit ja sote-uudistus eivät kiinnosta – vaikka niiden pitäisi

Perustettavaan Vantaa–Kerava-hyvinvointialueeseen valitaan valtuusto, joka tulee olemaan ylin päättävä elin alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen osalta.

Asia koskettaa siis käytännössä kaikkia kansalaisia ja siitä johtuen toivottavaa myös olisi, että äänestäjät aktivoituisivat selvittämään lisää, mistä vaaleissa on kysymys.

Uhkana piilee epätietoisuus siitä, miten uusi organisaatio pystyy kustannustehokkaasti toimimaan, miten järjestetään jatkossa nopea hoitoon pääsy, kenen toimesta palveluja tarjotaan ja niin edelleen.

Varmasti tiedossa on paljon valuvikoja jo startissa. Sitten on vielä erikseen isona asiana mahdollinen tuleva kolmas verotuksen taso eli maakuntavero.

Nykyisen hallituksen toimesta nyt läpi viety sote-uudistus ei suuressa yleisössä herättänyt luottamusta. Näinköhän päättäjät itsekään ovat tietoisia, mihin tämä hallintouudistus lopulta johtaa?

Tulevassa valtuustossa tarvitaan entistä vahvempaa yhteistyötä yli puoluerajojen ja tämä kannattaa myös äänestäjien huomioida valitessaan ehdokasta.

Alun perin uudistusta nykymallilla vastustaneet ovat hyvin kartalla tilanteesta ja omaavat paljon yhteistyökykyä ja motivaatiota yhteisten asioiden hoitamiseen.

Huolellisen taloudenpidon, tarkoituksenmukaisen tekemisen, jossa fokus on ruohonjuuritason toiminnassa ja toiminnan seurannan myötä hyvinvointialueen kehittyminen kansalaisten parhaaksi on mahdollista toteuttaa.

Ihmiset, olkaa aktiivisia ja ennen kaikkea äänestäkää aluevaaleissa.

Karri Louevuo, aluevaaliehdokas (kok.) Vantaa-Kerava

Katso myös tämä: Aluevaaleissa ehdokkaana jo pitkä lista tuttuja vantaalaisnimiä – kokoomusvaikuttaja pelkää äänestysinnon jäävän laimeaksi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut