Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tupakansavu leijailee ja jalkakäytävä lainehtii tumppeja – valtaosa kansalaisista on tupakoimattomia, miksi tupakoitsijoita hyysätään sauhuttelupaikoilla Dixin pääovien vieressä?

Asemalle saa lähes poikkeuksetta kävellä sankan savupilven läpi, kirjoittaja kuvaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti vastikään, että Suomessa tupakkaa polttaa enää vain noin joka kymmenes. Se on erittäin hieno saavutus, tupakanvastaista työtä on tehty jo yli 60 vuotta.

Toki samaan aikaan on nuuskan käyttö varsinkin nuorilla miehillä yleistynyt, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu, toki roskaa siitäkin tulee.

Katso myös: Vantaan vilkkaimpiin paikkoihin kuuluvan Dixin edusta on karu ja sottainen – Matkustajatkin ihmettelevät ovensuun epäsiisteyttä

Tikkurilan asemalla eli Dixissä eletään edelleen tupakoitsijoiden ehdoilla. Kun menee sisään asemalle kummasta ovesta tahansa, joutuu lähes poikkeuksetta kävelemään sankan savupilven läpi.

Roskakorit, joissa on tuhkakupit, on ystävällisesti asennettu aivan pääovien viereen, etteivät tupakoitsijat joudu menemään kauemmaksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ovien edessä on jatkuvasti tuhansittain tupakantumppeja ja muita roskia maassa, koska niiden roskikseen laitto ei kuulu tupakanpolttajien kulttuuriin.

Esimerkiksi Jumbossa siirrettiin tupakkapaikka satoja metrejä kauemmaksi ovista, ja sen jälkeen alue on pysynyt siistimpänä, eikä tupakansavua enää leijaile ovilla.

Arvoisa Dixin johto, pitäisikö teidän palvella hyvin mieluummin sitä 90 prosenttia, vai tätä tupakkaa polttavaa kymmentä prosenttia?

Tapio Tervo

Lisää aiheesta:

Tupakansavusta tulee jatkuvasti valituksia Tikkurilan asemalla – tämän takia sauhuttelun kieltäminen on vaikeaa

Vantaa kieltää vesipiipun polttelun Kuusijärvellä – kun VS:n lukija viritti aiheesta somekeskustelua, nousi välitön p***amyrsky