Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Helsinki luopui lihan tarjoamisesta, mutta Vantaan kaupunki voisi luopua alkoholitarjoiluista

Vantaa voisi asiassa näyttää esimerkkiä ja luopua alkoholin tarjoamisesta julkisissa tilaisuuksissa, kirjoittaja ehdottaa.

Suuret kaupungit ovat ottaneet asiakseen kilpailla keskenään monessa asiassa, joten mukaan sopisi hyvin myös kansanterveys.

Alkoholiperäiset sairaudet ovat kansantautimme joihin kuolee tuhansia ihmisiä vuodessa. Siksi näkisin järkevänä kaupunkien välisen kilpailun myös kansanterveyden edistämisessä ja mikäpä olisi parempi kuin oma esimerkki.

Helsinki avasi pelin ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa muokkaamalla julkisissa tilaisuuksissa tarjottavaa ruokalistaa. Juomapuoli jäi kuitenkin ennalleen. Tiedän, että monet kaupungit ovat yrittäneet karsia alkoholipitoiset juomat pois verorahoilla tarjoiltavien juomien joukosta, mutta huonolla menestyksellä. Kokeiluja on ollut myös Vantaalla.

Asia on symbolisesti kuitenkin sen verran tärkeä, että sitä voisi vielä kerran kokeilla. On ironista, että Helsingissä liha haluttiin pois mutta alkoholi sai jäädä. Vantaa voisi tässä näyttää esimerkkiä ja aloittaa alkoholista.

Jussi Järvinen