Mielipide | Kaupunginvaltuutettu esittää kaupungin kiinteistöyhtiöiden myymistä – Kuka sitten rakentaisi Vantaalle kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja?

Varsinkin koronapandemian aikana VAVin asuntojonot ovat vain kasvaneet, kirjoittaja toteaa.

Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen sekä konsernijaoston jäsen Tuukka Saimen (ps.) kirjoitti kaupungin taloudesta.

Saimen esitti muun muassa kaupungin omistamien kiinteistöyhtiöiden myymistä. Tarkoittaako hän siis todella, että VAV Yhtymä Oy ja sen myötä myös sen tytäryhtiö, kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja rakennuttava ja hallinnoiva VAV Asunnot Oy, pitäisi myydä?

Pitäisikö kaupungin siis luopua niiden omistuksesta ja omistajan vallasta kyseisissä yhtiöissä? Millä tavoin Vantaan kaupunki sitten toteuttaisi käytännössä kaupungin asettamia omistajapoliittisia, asuntopolitiikkaan liittyviä linjauksia? Kuka sitten rakennuttaisi kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja köyhille ja muille pienituloisille ja muun muassa palvelusektorilla työskenteleville matalapalkkaisille kuntalaisille?

Varsinkin näin koronapandemian aikana VAVin asuntojonot ovat vain kasvaneet, ja vain keskimäärin 4,5 prosenttia asunnonhakijoista saa asunnon? Pitäisköhän ehkä tehdä jotain asian eteen?

Mitä vastaat, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Tuukka Saimen? Sinä istut muun muassa konsernijaostossa päättämässä näistä kaupungin omistamien yhtiöiden omistajapoliittisista linjauksista.

Olli Saarikko, työntekijä,Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut