Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Elmon urheilupuistoon samoin kuin Myyrmäkeen tulisi tehdä lasten liikennepuisto – turvallista liikkumista opettava puisto olisi samalla hyvä retkikohde perheille

Kirjoittajan mukaan oikeanlaiseen liikenteessä liikkumiseen opastava puisto toisi perheille hyvinvointia ja turvallisuutta.

Tulevaan Elmon urheilu- ja liikuntapuistoon tulee toteuttaa monipuoliset palvelut vantaalaisille ja miksei myös lähikuntien (Kerava–Tuusula–Sipoo) asukkaille. Nyt tehdyt yleiset suunnitelmat näyttävät hyvältä. Aina pientä ”fiilattavaa” kuitenkin on.

Mielestäni sinne voisi toteuttaa myös lasten liikennepuisto jo nyt heti alkuvaiheessa. Tilaa varmasti on.

Lasten liikennepuistossa lapset voisivat käydä tutustumassa, miten liikenteessä toimitaan turvallisesti. Miten toimitaan suojatiellä (katso ensin vasemmalle, sitten oikealle ja sitten taas vasemmalle), mitä liikennevalot tarkoittavat matkalla omaan kouluun. Lisäksi lapsi voisi käydä oppimassa ensiaskeleet polkupyörällä liikkumiseen turvallisesti. Liikennepuisto toisi tätä kautta myös hyvinvointia ja turvallisuutta perheille.

Lasten liikuntapuisto olisi myös hyvä retkeilykohde perheille. Myös isovanhemmat ja eläkeläiset voisivat viedä lapsenlapsiaan päiväretkelle. Hyvät retkieväät mukaan ja tutustumaan liikenteeseen ja sen sääntöihin – vaari ja mummo kyllä opastavat.

Lasten liikennepuiston tulisi olla monipuolinen. Sinne voitaisiin sijoittaa myös joukkoliikenteessä käytetty bussi tai tuleva Vantaan ratikka (mikäli valtuusto päättää asian myönteisesti).

Lasten liikennepuisto tulisi toteuttaa yhteistyössä Liikenneturvan asiantuntevuuden kanssa. Myös monipuolista rahoitusta voisi selvittää tätä kautta.

Vastaavanlainen liikennepuisto tulisi tasa-arvoisesti toteuttaa myös Myyrmäen alueen urheilupuistoon.

Jouko Lindtman, koillisvantaalainen, Rekolan Raikas ry:n pj., Korson eläkkeensaajien jäsen