Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Esiintymislava ei sovi Heurekan läheisyyteen – "Alue on tehty luonnosta nauttimiseen ja linnun liverryksen kuuntelemiseen"

Kirjoittaja ei toivo Heurekan läheiseen puisto- ja jokiympäristöön sen paremmin ulkoilmalavaa kuin saunaakaan.

Vantaan Sanomissa oli lehtijuttu jossa valtuutetut toivoivat ulkoilmalavaa erilaisille musiikki- ja kulttuuritapahtumille.

Lue myös: Mitä jos Heurekan puistossa soisi rock, pop, blues ja jatsi kuten Espalla ikään? – Kymmenet valtuutetut haluavat Vantaalle oman ulkoilmalavan 2025 mennessä

Musiikki on meille kaikille tärkeä asia, mutta niin on arvokas ja rauhallinen luontokin jota Heurekan ympäristö tarjoaa. Itse en missään nimessä näkisi ulkoilmalavaa tässä ympäristössä sen enempää kuin saunaakaan.

Tämä alue on tehty luonnosta nauttimiseen, kosken pauhun ja linnun liverryksen kuuntelemiseen sekä ystävien ja kavereiden tapaamiseen vaikkapa piknikin äärellä.

Näkisin tällä alueella mieluummin kylttejä joita ennen vanhaan puistoissa oli ja joissa sanottiin: Älä tallaa nurmikoita, älä puita vahingoita, älä riko luonnon rauhaa, älä melua ja pauhaa. Lisäisin tähän vielä roskaamisen.

Lue myös: Onko tässä Vantaan matkailun uusi vetonaula? – Tikkurilan jokirantaan on tulossa simpukkaa muistuttava sauna-ravintola

Vertailukohta Espan lavaan on sikäli ontuva, että siellä yleisö musiikin nauttimisen lisäksi osaa käyttäytyä ja olla roskaamatta.

Vantaalla on valitettavasti tämän suhteen paljon parantamisen varaa koska vastuuta ei oteta tässäkään asiassa. Olkoon esimerkkinä vaikkapa Tikkurilan Kirjastopuisto joka viime kesänä oli luvattoman roskainen. Puistoista huolehtivat ovat jo ylityöllistettyjä kesäaikaan.

Musiikista pidän kovasti itsekin, mutta ulkoilmalavalle pitää löytyä sopivampi paikka, ja se ei ole Heurekan ympäristö.

Luontoa rakastava