Pääkirjoitus Jos paikallisia lehtiä ei olisi, kuka kirjoittaisi kaupungin asioista riippumattomasti ja luotettavasti?

Vantaan Sanomat palkittiin viime viikolla Vuoden 2021 kaupunkilehtenä. Uutismedian liiton järjestämään kilpailuun osallistui yhteensä 25 kaupunkilehteä eri puolilta Suomea.

Meille Vantaan Sanomissa paikallisen ja lukijoille tärkeän lehden tekeminen on kaikki kaikessa. Haluamme kertoa niin paikallisista uutisista, ilmiöistä kuin ihmisistä laadukkaasti, luotettavasti ja monipuolisesti.

Kansallisessa mediatutkimuksessa (KMT) paperilehtemme lukijamäärä kasvoi neljättä vuotta peräkkäin. Nyt lehteämme lukee tutkitusti 86 000 ihmistä viikoittain. Yhtä lailla uutisia luetaan verkkosivuiltamme tai sosiaalisen median eri kanavista.

Paikallisen lehden elinvoima on olennaista tiedonvälityksen ja lähidemokratian kannalta. Kaupunki- ja paikallislehtien vahva asema on tärkeää paitsi Vantaalla, myös muualla Suomessa.

Ja onneksi Suomi on täynnä laadukkaita, omalla ilmestymisalueellaan tärkeitä lehtiä. Paikalliset toimittajat tietävät, mitä ja missä kaupungissa tapahtuu ja kirjoittavat uutiset journalistin ohjeita noudattaen.

Jos paikallisia lehtiä ei olisi, kuka kotikaupungin tai kaupunginosan asioista uutisoisi luotettavasti, riippumattomasti ja puolueettomasti?

Kehitämme lehteä jatkuvasti ja haluamme olla ajassa kiinni. Olemme onnekkaita, sillä monet lukijamme lähettävät meille aktiivisesti palautetta. Lähetä sinäkin!

Mistä haluaisit lukea enemmän? Mikä lehden sisällössä ei miellytä? Entä onko mielessäsi juttuvinkki?

Otamme mielellämme vastaan risuja ja ruusuja lehden sisällöstä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut