Mielipide | Johtajien eläkevirat eivät ole tätä päivää – "Parasta olisi, jos Vantaata johtaisivat kaikkein pätevimmät ja osaavimmat henkilöt"

Kirjoittajan mielestä Vantaan johtajavirkojen tulisi olla määräaikaisia. Poliittisissa virkanimityksissäkin on omat ongelmansa.

Vantaan kaupungilla apulaiskaupunginjohtajat ovat yhä eläkeviroissa, sillä edellisen valtuuston suuret puolueet eivät kannattaneet määräaikaisia virkoja. Moni kaupunki on jo siirtynyt määräaikaisiin johtajavirkoihin, ja yksityisellä ne ovat luonnollisia.

Suoraan sanottuna tämän tason johtajan virka ei pitäisi olla eläkevirka.

Toinen haaste on yleisellä tasolla virkojen poliittisuus: esimerkiksi sosiaalidemokraatteja on vajaa prosentti suomalaisista, jonka vuoksi hyvin harva pätevä johtaja voi tasapuolisesti hakea paikkaa, jos paikka on poliittinen.

Parasta olisi, jos Vantaata johtaisivat kaikkein pätevimmät ja osaavimmat henkilöt.

Poliittiset virkanimitykset saavat yhä enemmän kritiikkiä, ja MOT:n kyselyn mukaan useimmat kuntien henkilöstöjohtajat haluaisivat luopua poliittisista johtajista.

Ensimmäinen askel olisi täyttää tulevat virkanimitykset määräaikaisena.

Sirpa Kauppinen kaupunginvaltuutettu (vihr.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut