Mielipide | Toimivan elokuvateatterin purkamisessa ei ole järkeä – Myyrmäessä tarvitaan sekä yrittäjiä, kulttuuria että yrityksiä

Eivätkö kaupungin eri toimialat käy minkäänlaista dialogia keskenään, kirjoittaja ihmettelee.

Myyrmäen elokuvateatteri Kino Myyri lopetti toimintansa viime vuoden lopussa. Vuodenvaihteessa toimitilapäällikkö Pasi Salo kertoi Vantaan Sanomissa, että usea yrittäjä on kiinnostunut jatkamaan yritystoimintaa ja että elokuvateatteritoiminta jatkuu Myyrmäessä.

Nyt tilanne onkin yhtäkkiä sellainen, että keskusteluja mahdollisten uusien yrittäjien kanssa ei olekaan käyty, vaan elokuvateatterin ja vieressä olevan ravintolan tilat aiotaankin muuttaa nuorisotilaksi.

Lue myös: Kun Isomyyri puretaan, nuoret jäävät ilman omaa paikkaa Myyrmäessä – uutta nuorisotilaa suunnitellaan nyt Kino Myyrin käyttämättömiin tiloihin

On ikävää, että syntyy tällainen vastakkainasettelu – elokuvateatteri tai nuorisotila. Myyrmäessä tarvitaan molemmat.

On järjetöntä purkaa toimiva elokuvateatteri, jos halukkaita yrittäjiä on tarjolla jatkamaan toimintaa. Elokuvateatteri on tärkeä osa elinvoimaista ja vetovoimaista Myyrmäkeä. Myyrmäessä tarvitaan yrittäjiä, yrityksiä ja kulttuuria.

Myyrmäen keskustassa rakennetaan tällä hetkellä kaikkialle. Minua ihmetyttää suuresti, eivätkö kaupungin eri toimialat käy minkäänlaista dialogia keskenään?

Oletin, että hankkeet aikataulutetaan siten, että uusia tiloja on valmiina, ennen kuin vanhoja puretaan.

Me valtuutetut olemme säännöllisin väliajoin kysyneet, mihin tiloihin esimerkiksi nykyisessä Isomyyrissä olevat toimijat siirtyvät, kun Isomyyri puretaan. Ja koko ajan on vakuuteltu, että tilat löytyvät.

Tilanne on erittäin ikävä. Hyvä asia on, että kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand on luvannut järjestää 2. joulukuuta yleisötilaisuuden asiasta.

Toivon, että kaikki kiinnostuneet ovat silloin mukana keskustelemassa ja etsimässä ratkaisuja hankalaan tilanteeseen.

Ulla Kaukola kaupunginvaltuutettu (sd.) Myyrmäen suuralueen asukas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut