Vaaliareena | Soteasiat ulottuvat jokaisen arkeen – aluevaaleissa kannattaa äänestää

Tarvitsemme Vantaa-Keravan aluevaltuustoon järkeviä, luovia ja ammattitaitoisia jäseniä, jotta haastava tehtävä lähtee heti oikeaan suuntaan, kirjoittaja toteaa.

Jokainen meistä tarvitsee sote-palveluja elämänsä aikana. Helposti tulee ajatelleeksi, että minullahan on hyvä työterveyshuolto – eivät nämä vaalit minua kiinnosta. Sote-asioissa on kuitenkin terveydenhuollon lisäksi kyse paljon muustakin: päiväkotien ja koulujen turvallisesta ilmapiiristä, neuvolapalveluista, lastensuojelun nopeasta toimintakyvystä, mielenterveys- tai vammaispalvelujen saatavuudesta tai vanhushuollon turvallisista palveluista. Pelastustoimen nopea reagointi voi olla huomenna ratkaisevaa.

Uusi hyvinvointilaki edellyttää, että alueiden tulee pystyä järjestämään kaikki palvelut myös itse, jos ostopalvelut eivät syystä tai toisesta onnistu. Vantaalla lastensuojelu ja vanhusten ympärivuorokautinen hoito ovat 50–60 prosenttisesti tällä hetkellä ostopalvelujen varassa. Omavaraisuutta tulee jatkossa siis vahvistaa, jotta voimme turvata palvelujen jatkuvuuden.

Ostopalveluja tarvitaan varmaan jatkossakin ja erityisesti säätiöiden ja järjestöjen vapaaehtoispalvelut, asiantuntemus ja tutkimustieto ovat suuri apu ratkaisuja tehtäessä.

Tarvitsemme lisää matalankynnyksen mielenterveyspalveluja nuorille – vaikkapa chatin tai online mielineuvolan muodossa. Koulujen arkeen tulee pikaisesti saada lisää ammattilaisia, jotka osaavat puuttua häiriökäyttäytymiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kaikista näistäkin valinnoista päättää jatkossa aluevaltuusto.

Vantaalla on Uudenmaan korkein syntyvyys ja yli 75-vuotiaiden osuus kasvaa nopeasti. Uusi aluevaltuusto aloittaa työnsä rakentamalla lähitulevaisuuden palveluverkkoa kaikille Vantaa-Kerava hyvinvointialueen asukkaille.

Meillä Vantaa-Kerava hyvinvointialueella on onnistumisen edellytyksinä jo valmiiksi monta valttikorttia; Yhteinen Apotti-järjestelmä on jo käytössä ja siitä on kehittymässä varsin toimiva tietojärjestelmä. Valtionrahoituksen kriteerit ovat meille edullisia.

Tarvitsemme nyt Vantaa-Keravan aluevaltuustoon järkeviä, luovia ja ammattitaitoisia jäseniä, jotta haastava tehtävä lähtee heti oikeaan suuntaan ja saamme sellaisen sote-palveluverkon, jonka kanssa on turvallista elää.

Käytä mahdollisuuttasi äänestää viisaasti! Käy pian alkavissa vaalitilaisuuksissa teltoilla ja toreilla ja keskustele ehdokkaiden kanssa. Tuo omia toiveistasi esille ja valitse oma edustajasi valtuustoon.

Eeva Roos, varatuomari, aluevaaliehdokas (sd.), Hiekkaharju

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut