Vaaliareena | Kuinka paljon sotelalan "hallintohimmeli" maksaa asukkaille?

Keravalla ja Vantaalla tulee saada samat tasokkaat palvelut, kirjoittaja linjaa.

Tammikuun aluevaaleissa päätetään ihmisen tärkeimmästä eli terveydestä. Silloin päätetään muun muassa terveyskeskuksista, palokunnasta ja siitä tuleeko ambulanssi heti vai viidenkymmenen minuutin päästä.

Tammikuussa valittavat aluevaltuutetut tulevat siis olemaan isojen kysymysten äärellä. Paljonko tämä keskustapuolueen väkisin ajama sosiaali- ja terveysalan hallintohimmeli tulee maksamaan meille asukkaille?

On arvioitu, että uudeksi veroksi muutettuna uusiin sosiaali- ja terveyspalveluihin tarvittava 6 400 000 000 euron kulu tarkoittaa yhden hengen keskituloiselle taloudelle yli 100 euron lisäkustannusta kuukaudessa ja kahden hengen keskituloisen pariskunnan perheelle lähes 300 euron lisäkustannusta kuukaudessa. Puhutaan siis isoista rahoista – ja verojen kasvusta.

Lähden aluevaaleihin puolustamaan lähipalveluja, sitä lähellä olevaa terveysasemaa ja palokuntaa. Samoin kuin sitä, että myös Keravalla saa samat tasokkaat palvelut kuin Vantaallakin. En hyväksy kahden kerroksen väkeä eli että rikkaat saavat hyvät palvelut heti ja köyhemmät joutuvat jonottamaan vuoroaan. En hyväksy maakuntaveroa, jos ja kun se nostaa meidän kaikkien veroja.

Aki Mäkipernaa, Vantaan kaupungin varavaltuutettu kaupunkitilalautakunnan jäsen (ps.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut