Vaaliareena | Maahanmuuttaja, äänesi on tärkeä aluevaaleissa

Kirjoittaja muistuttaa, että on tärkeää, että kaikki Suomessa asuvat kokevat, että he voivat osallistua yhteisistä asioista päättämiseen.

Tammikuun lopulla käytävissä aluevaaleissa Keravan ja Vantaan asukkaat äänestävät yhteisen aluevaltuuston jäsenistä. Aluevaltuustot aloittavat toimintansa maaliskuussa 2022.

Aluevaltuustojen jäsenet päättävät vuodesta 2023 lähtien muun muassa haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten, kuten lasten, nuorten, työttömien, vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä ikäihmisten, ihmisoikeuksista ja siitä, miten ratkaisemme sosiaali- ja terveyssektoria vaivaavan työvoimapulan.

Kaikki nämä asiat koskevat myös meitä maahanmuuttajia. Siksi meidän on käytettävä äänioikeuttamme.

Valitettavasti niin kutsutun kantaväestön äänestysaktiivisuus uhkaa jäädä heikoksi ja maahanmuuttajien äänestysaktiivisuus sitäkin heikommaksi.

Maahanmuuttaja! Jos olet äänioikeutettu, sinulle postitetaan äänioikeusilmoitus joulukuun aikana.

Ota se talteen. Jos et ymmärrä sen sisältöä, pyydä apua. Oikeusministeriön sivuilta löytyy tarkempaa tietoa äänioikeudesta.

Äänestysaktiivisuus puhuu omalta osaltasi vahvasti kotoutumisen ja yhteisöön kuulumisen puolesta.

Yhteiskunnan eheyden kannalta on tärkeää, että kaikki Suomessa asuvat kokevat, että he voivat vaikuttaa omiin elinoloihinsa ja osallistua yhteisistä asioista päättämiseen. Äänestysaktiivisuus onkin keskeinen kotoutumisen ja osallisuuden mittari.

Shamsul Alam Keravan kaupunginvaltuutettu aluevaaliehdokas (vas.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut