Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Seurakuntayhtymä tukee tasa-arvoisesti ja syrjimättä kaikkia kirkon lähetysjärjestöjä

Kirjoittajan muistuttaa, että seurakuntayhtymä tukee kaikkia lähetysjärjestöjä.

Vantaan Sanomat uutisoi miten Vantaankosken seurakunta leikkaa kolmen lähetysjärjestön tukea.

Mainitsematta jäi, että seurakuntaneuvoston äänestyksessä luottamushenkilöiden enemmistö (8–7) vastusti tuota leikkausta, mutta esittelijänä ja puheenjohtajana toimineen kirkkoherran ääni ratkaisi äänestyksen tuloksen.

Samassa lehdessä julkaistiin myös vastaavasta asiasta mielipidekirjoitus, johon sisältyi isoa otsikkoa myöten ristiriitaisia ilmauksia.

Itse teksti on kyllä nokkelaa mielipiteen muokkausta. Ikävä vain, että teksti on sisäisesti kovin ristiriitainen.

Toisaalta puhutaan siitä, miten lähetystyön kohdemaissa on tarvetta tasa-arvon, naisten ja lasten aseman, alhaisen peruskoulutuksen ynnä muiden ongelmien torjumiseen – mutta jätetään mainitsematta, että juuri tuollaista työtä lähetysjärjestömme (myös ne, joilta kirjoittajat haluavat tuen leikata) kehitysmaissa tekevät.

Kirjoittajat esittävät, että syrjintää pitää vastustaa ja tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ynnä muuta pitää edistää – syrjimällä joitakin järjestöjä ja kohtelemalla niitä epätasa-arvoisesti ja yhdenvertaisuutta loukaten.

Nämä samaiset leikkausta vaativat tahot jo joku vuosi sitten syyttivät järjestöjä syrjintä- ja tasa-arvorikkomuksista. Ulkoministeriö tekikin sitten tarkastuksia kyseisten järjestöjen ulkomaisessa toiminnassa. Lopputulos oli se, että mitään huomautettavaa ei löytynyt!

Valtio päätti edelleen jatkaa näiden järjestöjen hyvän, tuloksellisen kehitysyhteistyön rahoittamista. Tätä nämä vääriä syytöksiä esittäneet tahot eivät kuitenkaan ole missään vaiheessa uutisoineet.

Vantaan seurakuntayhtymän ylin hallintoelin kirkkovaltuusto päätti marraskuun lopussa merkittävällä enemmistöllä (30–14), että yhtymä tukee kaikkia lähetysjärjestöjä.

Ylimmät päättäjät siis näkivät asian niin, että tekemättä asialla kotimaista kirkkopolitiikkaa seurakuntayhtymä tukee jatkossakin – tasa-arvoisesti ja syrjimättä – kaikkia kirkkomme lähetysjärjestöjä.

Eri lähetysjärjestöjen työn pitkäaikainen ystävä ja tukija